Αρχίζω δίαιτα Mothersblog! Πάμε να χάσουμε 8 κιλά μαζί μέχρι το καλοκαίρι/5 week

Κάθε εβδομάδα καταλήγω στο να λέω ότι όποιος έχει θέληση μπορεί να τα καταφέρει. Εγώ από την άλλη έχω και δεν έχω θέληση. Τι εννοώ; Ότι ενώ θέλω να χάσω τα κιλά που με βασανίζουν, από την άλλη δεν μπορώ να στερηθώ και αυτά που θέλω.

Αρχίζω δίαιτα Mothersblog! Πάμε να χάσουμε 8 κιλά μαζί μέχρι το καλοκαίρι/5 week

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Γλυκά, παγωτά, μια μικρή σοκολατίτσα ή να μην σχολιάσω τις περίεργες νυχτερινές λιγούρες, που ενώ όλη μέρα δεν τις έχω αρχίζουν το βράδυ. Ειλικρινά αν δεν εργαζόμουν δεν θα κατάφερνα να διατηρήσω το πρόγραμμα. Στο γραφείο δεν έχω κάτι να μου αποσπά την προσοχή. Και επειδή δουλεύω δεν έχω χρόνο να σκεφτώ το φαγητό ή το γλυκό.

Παίρνω ταπεράκι μαζί μου και τρώω ακριβώς ότι λέει το πρόγραμμα που μου δίνει κάθε εβδομάδα η διατροφολόγος της σελίδας μας Ευσταθία Παπαδά. Καταβάλω μεγάλη προσπάθεια στο σπίτι όταν επιστρέφω για να μην φάω σοκολατάκια, τσουρεκάκια κλπ, γλυκά που έμειναν από το Πάσχα, που είναι «αμαρτία» να μην καταναλωθούν.

Παρόλα αυτά, πίνω νεράκι για να ξεχνάω το γουργούρισμα ή ασχολούμαι με τη μικρή μου φτιάχνοντας χειροτεχνίες ή παζλ, για να ξεφεύγει λίγο το μυαλό μου. Δεν είναι ότι πεινάω. Κάθε άλλο, το πρόγραμμα με καλύπτει πλήρως, αλλά είναι η συνήθεια να τρώω κάτι το απόγευμα. Διαπιστώνω ότι οι πρώτες εβδομάδες ήταν πιο εύκολες από ότι τώρα. Έχω αρχίσει να ζορίζομαι, αλλά θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους.

Πρώτα για να μην απογοητεύσω τον εαυτό μου και μετά για μην απογοητεύσω όλες εσάς, που κάνουμε μαζί αυτή την προσπάθεια, που μιλάμε, που δίνει δύναμη η μία στην άλλη. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ τους στόχους μου. Πάντα τους καταφέρνω. Το ίδιο και τώρα. Τι έμεινε εξάλλου; Δύο μήνες! Όπως δεν παρέκκλινα από το πρόγραμμα μέχρι τώρα, με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω.

Δείτε το πρόγραμμα της πέμπτης εβδομάδας παρακάτω, από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά:

------------------------------------------------diaitologio

Να θυμόσαστε:

  • Να πίνετε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό τη μέρα.
  • Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο για εμένα καθώς δεν ανέχεται ο οργανισμός μου τα γαλακτοκομικά αλλά μόνο το τυρί (φέτα).
  • Οι διατροφικές ανάγκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και θα πρέπει το πρόγραμμα που ακολουθεί κάποιος να είναι εξατομικευμένο.

Θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας εδώ!

Καλή μας συνέχεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved