Το καλύτερο φρούτο για την απώλεια βάρους σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Είναι νόστιμο, υγιεινό και θεωρείται φρούτο του χειμώνα. 

Άλκηστις Κοϊνάκη
Το καλύτερο φρούτο για την απώλεια βάρους σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Bigstock

Τα φρούτα θεωρούνται από τις πιο υγιεινές τροφές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επίσης, παρότι περιέχουν σάκχαρα, έχουν λίγες θερμίδες και είναι «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους.

Γνωρίζετε ποιο είναι όμως το καλύτερο φρούτο για το αδυνάτισμα; Το Eat This έχει την απάντηση.

Πώς τα φρούτα βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Όλα τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των επίπεδων του σακχάρου. Επίσης, οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Ένα φρούτο ως σνακ, δηλαδή, θα σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι περισσότερη ώρα και να μειώσετε έτσι τα γεύματα μέσα στη μέρα. Τέλος, τα φρούτα έχουν λίγες θερμίδες, επομένως αντικαθιστώντας άλλα σνακ που μπορεί να τρώγατε με φρούτα, μειώνετε τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνετε σε ημερήσια βάση.

Ρόδι, το καλύτερο φρούτο για την απώλεια βάρους

Το ρόδι, αναφέρει το Eat This, θεωρείται από πολλούς διαιτολόγους το καλύτερο φρούτο για την απώλεια βάρους. Έχει γλυκόξινη γεύση και όλα τα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στα σπόρια του. Εξίσου ωφέλιμος για την απώλεια βάρους και όχι μόνο, θεωρείται και ο χυμός ροδιού.

Παρακάτω τα οφέλη.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι με σπόρους ροδιού περιέχει 6 γραμμάρια φυτικές ίνες, ποσότητα που το κάνει να συγκαταλέγεται στα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου.

Έχει λίγες θερμίδες. Παρότι δεν είναι το φρούτο με τις χαμηλότερε θερμίδες, έχει μόλις 120 ανά φλιτζάνι. Μειώνοντας τις θερμίδες που καταναλώνετε συνολικά μέσα στην ημέρα, αυξάνετε τις πιθανότητες να χάσετε βάρος.

Βοηθά στην απώλεια βάρους. Το ρόδι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ωστόσο, έρευνες αναδεικνύουν τη θετική του επίδραση στη μείωση του λίπους. Αυτό ισχύει τόσο για τον χυμό ροδιού, όσο και για τους σπόρους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved