Η διατροφή της μαμάς: Ζεστό και σούπερ υγιεινό smoothie για τα κρύα πρωινά

Συνταγή για ζεστό smoothie με μπανάνα, σοκολάτα και βρόμη. 

Η διατροφή της μαμάς: Ζεστό και σούπερ υγιεινό smoothie για τα κρύα πρωινά
Bigstock

Τα smoothies είθισται να καταναλώνονται κρύα, ωστόσο, υπάρχουν συνταγές και για ζεστά smoothies, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η λογική είναι η ίδια: τα βασικά συστατικά είναι φρούτα, λαχανικά και κάποιες συνταγές περιέχουν γάλα, γιαούρτι, σπόρους, βρόμη ή άλλα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ζεστό smoothie με σοκολάτα, μπανάνα και βρόμη

Εάν σας αρέσουν τα σοκολατένια ροφήματα, την παρακάτω συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε. Είναι υγιεινή, εύκολη, χορταστική, ιδανική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο γλυκό τρόπο.

ee1334d7-VROMI-2.jpg

Υλικά:

  • 15 γραμμάρια (1 ½ κουταλιές της σούπας) μαύρη σοκολάτα
  • 200 ml (3/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) άγλυκο γάλα αμυγδάλου
  • 20 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας) βρόμη
  • ½ ώριμη μπανάνα
  • 6 αμύγδαλα
  • 5 γραμμάρια (1 κουταλάκι του γλυκού) σπόροι chia
  • 20 ml νερό (1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού) παγωμένο νερό

Εκτέλεση:

Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετέ το για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει το γάλα.

Βάλτε στο μπλέντερ τη βρόμη, τη μπανάνα, τα αμύγδαλα, τους σπόρους chia, το νερό και το 1/5 από το γάλα με τη σοκολάτα που ζεστάνατε. Προσθέστε και το κρύο νερό. «Χτυπήστε» τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου με την σοκολάτα που περίσσεψε και ανακατέψτε μέσα σε αυτό το μείγμα μόλις είναι έτοιμο.

Πηγή συνταγής: kitchensanctuary.com

Βρόμη και απώλεια βάρους

Μισό φλιτζάνι βρόμη περιέχει 150 θερμίδες. Τα smoothies είναι μόνο ένας τρόπος για να εντάξετε τη βρόμη στη διατροφή σας. Μπορείτε επίσης, να τη συνδυάσετε με γάλα, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή να φτιάξετε overnight oats για να έχετε έτοιμο το πρωινό σας γεύμα αποβραδίς.

Η βρόμη είναι καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, θειαμίνης και φωσφόρου. Επίσης περιέχει έναν τύπο διαλυτών ινών, τις β-γλυκάνες που σύμφωνα με την διαιτολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, «βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης, στην αύξηση του κορεσμού και στην καταστολή της όρεξης».

Περιέχει ακόμα φαινολικές ενώσεις και φυτοοιστρογόνα που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από τη χρόνια φλεγμονή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved