Απώλεια βάρους: Είναι το ποπ κορν ένα υγιεινό σνακ;

Τα άγνωστα οφέλη του ποπ κορν plus μία υγιεινή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα ποπ κορν στο σπίτι.

Απώλεια βάρους: Είναι το ποπ κορν ένα υγιεινό σνακ;

Ανάλογα με τη συνταγή το ποπ κορν είναι εν δυνάμει ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ.

Bigstock

Το ποπ κορν έχει λαχταριστή μυρωδιά, υπέροχη γεύση και το έχουν συνδυάσει με σινεμά ή μία παγωμένη μπύρα το καλοκαίρι. Είναι όμως ένα υγιεινό σνακ;

Από τη μία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, λίγες θερμίδες, θεωρείται συνεπώς μία καλή επιλογή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα σνακ. Από την άλλη οι συνταγές ποικίλουν και πολλές από αυτές έχουν μπόλικο βούτυρο το οποίο αυξάνει τη θερμιδική αξία κατά πολύ.

Εάν ακολουθήσετε μία συνταγή πιο υγιεινή, με λίγο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα ένα ωφέλιμο σνακ, κατάλληλο ακόμα και σε περιόδους δίαιτας. Ιδού γιατί.

Τα ποπ κορν είναι ουσιαστικά καλαμπόκι το οποίο είναι θρεπτικό και χορταστικό

Το καλαμπόκι ανήκει στην οικογένεια των σιτηρών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.

Έχει υψηλή διατροφική αξία

Εκτός από φυτικές ίνες, το ποπ κορν είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός αυτός το καθιστά ένα σνακ χορταστικό που παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την ανάγκη για τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το ποπ κορν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τα οποία είναι τα ίδια αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα berries και το τσάι. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη του καρκίνου.

Έχει λίγες θερμίδες

Ακολουθώντας μία υγιεινή συνταγή χωρίς βούτυρο, μπορείτε να φάτε ακόμα και τρία φλιτζάνια ποπ κορν παίρνοντας μόλις 100 θερμίδες.

Συνταγή για υγιεινά ποπ κορν

Υλικά:

  • 3 κ.τ.σ σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι για ποπ κορν

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάλτε σε μέτρια φωτιά το λάδι να ζεσταθεί. Μόλις δείτε ότι το λάδι κάψει, ρίξτε το καλαμπόκι σας μέσα, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και περιμένετε μέχρι να σκάσουν τα σπυριά. Πρέπει να κουνάτε συνεχώς την κατσαρόλα και να αφαιρείτε πού και πού από το μάτι για να μην σας καούν.

Όταν πάψουν να ακούγονται τα σπυριά του καλαμποκιού να σκάνε, είναι έτοιμο.

Αδειάστε σε ένα μπολ και αλατίστε

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο απλά η γεύση τους ίσως βγει πιο βαριά.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved