Διαχείριση βάρους: Συμβουλές για να μην πάρετε κιλά το καλοκαίρι

Απλές συμβουλές για να μείνετε σταθεροί στα κιλά σας το καλοκαίρι.

Διαχείριση βάρους: Συμβουλές για να μην πάρετε κιλά το καλοκαίρι

Πώς να μην πάρετε κιλά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Bigstock

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, παρά τη ζέστη, τις διακοπές και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση βάρους σε σχέση με τον χειμώνα.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016 έδειξε ότι ακόμα και τα μικρά παιδιά τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο και τον χειμώνα που ξεκινούν τα σχολεία.

Οι ειδικοί Haley Pelus και Amy Bragagnini αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών:

  • Αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών και άλλων ροφημάτων που είναι πλούσια σε ζάχαρη
  • Γάμοι, βαφτίσεις και γενικά περισσότερα κοινωνικά events
  • Καλοκαιρινές διακοπές με φαγητό σε ταβέρνα και αυξημένη κατανάλωση junk food
  • Μειωμένη σωματική άσκηση λόγω διακοπών

Πώς να μην πάρετε κιλά το καλοκαίρι

Υπάρχουν διάφορα tips για να ακολουθήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και το καλοκαίρι. Ιδού μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε..

Πάρτε το δικό σας φαγητό στην παραλία

Αντί να παραγγείλετε club sandwich, pizza και donut στην παραλία πάρτε μαζί σας ένα ψυγειάκι με φρέσκα φρούτα εποχής και ένα σπιτικό sandwich με λαχανικά, αυγό κ.α.

Γενικά καλό είναι να έχετε στο ψυγείο σα φρεσκοκομμένα λαχανικά, μπάρες πρωτεΐνης, βραστά αυγά και γενικά έτοιμα υγιεινά σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας on the go ή να φάτε κάθε στιγμή στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε το νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι ακόμα πιο σημαντική το καλοκαίρι που ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι αυξημένος. Η επαρκής κατανάλωση του νερού έχει συσχετιστεί με τη διαχείριση και γενικά την απώλεια βάρους, μην ξεχνάτε λοιπόν να έχετε πάντα μαζί σας ένα θερμός με δροσερό νερό και να πίνετε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα.

nero-fagito.jpg

Αθληθείτε όπου μπορείτε

Σωματική άσκηση είναι το περπάτημα, το κολύμπι, δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ακόμα και από στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Προσοχή στις μερίδες φαγητού και στις επιλογές σας όταν τρώτε έξω

Το καλοκαίρι και έξω τα φάμε, και θα ξεφύγουμε από τις κλασικές διατροφικές μας συνήθειες και καθόλου δεν πειράζει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να τρώμε κάθε μέρα τηγανητά και ποσότητα πολύ μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνουμε συνήθως.

Ιδανικά αποφύγετε τα πολλά τηγανητά και φροντίστε πάντα να παίρνετε μία μερίδα σαλάτα ή λαχανικά όταν τρώτε έξω.

Ναι στις μπύρες, αλλά με μέτρο

Μία μπύρα δεν κάνει κακό. Ούτε ένα δροσερό, καλοκαιρινό κοκτέιλ. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι το αλκοόλ έχει θερμίδες και θα πρέπει να τις συνυπολογίζετε και αυτές εάν προσέχετε το σωματικό σας βάρος.

Αποφύγετε επίσης την υπερκατανάλωση αναψυκτικών και ροφημάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως η λεμονάδα και το παγωμένο τσάι και προτιμήστε τα δροσερά smoothies και τους φυσικούς χυμούς.

Με πληροφορίες από healthlines.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved