Μαμά και διατροφή: Είναι καλό το μέλι για την απώλεια βάρους;

Το μέλι αξίζει μία θέση στη διατροφή σας για περισσότερους από έναν λόγους.

Μαμά και διατροφή: Είναι καλό το μέλι για την απώλεια βάρους;

Το μέλι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μεταξύ άλλων βοηθά στην απώλεια βάρους αρκεί  να καταναλώνεται με μέτρο.

Bigstock

Το μέλι είναι υγιεινό, θρεπτικό, είναι όμως κατάλληλο για τη απώλεια βάρους; Οι ειδικοί απαντούν «ναι» αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ακόμα καλύτερα εάν συνδυαστεί με λεμόνι, τζίντζερ ή κανέλα.

Η διατροφική αξία του μελιού

Μία κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει:

  • Θερμίδες: 64 kcal
  • Λιπαρά: 0 g
  • Νάτριο: 0 mg
  • Υδατάνθρακες: 17 g
  • Φυτικές ίνες: 0 g
  • Φυσικά σάκχαρα: 17 g
  • Πρωτεΐνη: 0,1 g

Πώς βοηθά το μέλι στην απώλεια βάρους;

Το μέλι είναι θρεπτικό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Στην απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει με ποικίλους τρόπους.

Λειτουργεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης

Προσπαθήστε να περιορίσετε όσο γίνεται την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης. Σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να τη αντικαταστήσετε με το μέλι, όπως σε συνταγές για σνακ και γλυκά.

Το μέλι έχει αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη θερμιδική αξία από τη ζάχαρη, ωστόσο υπερτερεί πολύ σε σχέση ως προς τη διατροφική αξία. Είναι συνεπώς πολύ πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό και επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την απώλεια βάρους.

Βελτιώνει την πέψη

Το μέλι περιέχει συστατικά τα οποία βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Γενικά ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος το οποία βοηθά στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Το φυσικό μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν μία σειρά από οφέλη για την υγεία όπως ότι προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Woman With Jar Of Honey At Wooden Table, Closeup

Απώλεια βάρους: Τρεις τρόποι να εντάξετε το μέλι στη διατροφή σας

Μέλι και ζεστό νερό

Βάλτε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό λίγο μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό, θα σας δώσει ενέργεια και παράλληλα θα επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Μέλι και χυμός λεμονιού

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι με νερό, λεμόνι και μέλι βοηθά στην απώλεια βάρους και αυτό λόγω των ιδιοτήτων του λεμονιού και του μελιού αλλά και το πώς δρουν συνδυαστικά. Επιπλέον, θεωρείται ένα ρόφημα detox που «καθαρίζει» τον οργανισμό.

Μέλι και κανέλα

Το μέλι ταιριάζει τέλεια με την κανέλα και είναι ένας συνδυασμός που ικανοποιεί τις λιγούρες για κάτι γλυκό. Η κανέλα επίσης σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου αποτρέποντας έτσι την αποθήκευση του περιττού λίπους στο σώμα.

Με πληροφορίες από fitelo.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved