Απώλεια βάρους: Βραδινές συνήθειες που επηρεάζουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που αυξάνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και οι βραδινές σας συνήθειες συγκαταλέγονται σε αυτούς.

Απώλεια βάρους: Βραδινές συνήθειες που επηρεάζουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

Κουρασμένη γυναίκα κάθεται στην πολυθρόνα.

Bigstock

Υπάρχουν συνήθειες που επιδρούν αρνητικά την απώλεια βάρους και την καύση του κοιλιακού λίπους. Κάποιες από αυτές σχετίζονται με τη βραδινή ρουτίνα ύπνου και τις δραστηριότητες που αυτή περιλαμβάνει.

Γάλα πριν τον ύπνο

Το γάλα περιέχει τρουπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προσφέρει χαλάρωση και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι το γάλα περιέχει θερμίδες οι οποίες δεν είναι αμελητέες εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

gala.jpg

Γυναίκα πίνει γάλα.

Περιήγηση στο διαδίκτυο

Η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και γενικά οι ηλεκτρονικές συσκευές μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης και διακόπτει τον κιρκάδιο ρυθμό και τον καλό ύπνο. Ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος συνεπάγεται την αυξημένη ανάγκη του εγκεφάλου για ενέργεια και τη λαχτάρα για γλυκά. Είναι εύκολο, συνεπώς, να καταλήξετε να τρώτε υπερβολικά ζαχαρούχα τρόφιμα σε μια προσπάθεια να κρατήσετε τον εγκέφαλο σε εγρήγορση.

Κατανάλωση καφεΐνης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Sleep Medicine η κατανάλωση καφεΐνης έξι ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Έρευνα του Harvard Health Publishing έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης η οποία αυξάνει την αίσθηση της πείνας και συμβάλλει στην αύξηση βάρους.

kafes-adunatisma.jpg

Γυναίκα κρατά φλιτζάνι με καφέ και κάθεται στον καναπέ.

Βραδινό γεύμα πολύ κοντά στον ύπνο

Ιδανικά καταναλώστε το τελευταίο γεύμα τρεις ή και περισσότερες ώρες πριν κοιμηθείτε. Έρευνες δείχνουν ότι τρώγοντας πολύ αργά το βραδινό σας γεύμα, προκαλούνται διαταραχές κιρκάδιο ρυθμό, επηρεάζοντας αρνητικά τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τον μεταβολισμό του λίπους. Επιπλέον, η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος επικίνδυνα κοντά στην ώρα του ύπνου σας μπορεί να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία, τα οποία μπορεί επίσης να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved