Απώλεια βάρους: Γιατί αξίζει να βάλετε τα φουντούκια στη διατροφή σας

Τα φουντούκια έχουν πολλά οφέλη για το οργανισμό και μεταξύ άλλων η κατανάλωσή τους βοηθά στην διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους.

Απώλεια βάρους: Γιατί αξίζει να βάλετε τα φουντούκια στη διατροφή σας

Γυναίκα τρώει ξηρούς καρπούς ως σνακ.

Bigstock

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα φουντούκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θεωρούνται ένα ιδανικό σνακ σε μία ισορροπημένη διατροφή και μεταξύ άλλων βοηθούν στη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρρους.

Αναλυτικά παρακάτω οκτώ λόγοι για τους οποίους τα φουντούκια αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας.

Βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου

Τα φουντούκια είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κινητικότητα του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες ηλικία 31-50 ετών πρέπει να τρώνε 25,2 γραμμάρια φυτικές ίνες σε ημερήσια βάση. Μία μερίδα φουντούκια (28 γραμμάρια περιέχει 2,7 γραμμάτια).

fountoukia-apwleia-varous.jpg

Φουντίκια σε βάζο.

Unsplash.com / Monika Grabkowska

Βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους

Σύμφωνα με έρευνα του 2018 η κατανάλωση φουντουκιών μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και τις πιθανότητες αύξησης βάρους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν πιο συχνά φουντούκια και γενικά ξηρούς καρπούς είχαν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου.

Ενισχύουν την υγεία των κυττάρων

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν την έκταση της κυτταρικής βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.

Μειώνουν τη χοληστερόλη

Μελέτη του 2013 έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση φουντουκιών μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και συγκεκριμένα τον τύπο εκείνο που έχει συνδεθεί με αύξηση των καρδιακών προβλημάτων.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με έρευνα του 2013 εντάσσοντας τα φουντούκια στη διατροφή σας ενισχύετε την καρδιαγγειακή σας υγεία ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Βοηθούν συνεπώς τα φουντούκια στην απώλεια βάρους;

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά και απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Είναι μία υγιεινή επιλογή για σνακ και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά έχουν σαν αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα, μειώνοντας έτσι τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

Με πληροφορίες από medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved