Απώλεια βάρους: Το καλύτερο berry για αδυνάτισμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιο μούρο δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε κιλά;

Απώλεια βάρους: Το καλύτερο berry για αδυνάτισμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Γυναίκα τρώει γιαούρτι με μύρτιλα, φράουλες, γιαούρτι και βρόμη.

Bigstock

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η περίοδος των berries (μούρων). Φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα, όλα τα φρούτα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι νόστιμα, θρεπτικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

«Τα berries είναι από τα πιο θρεπτικά φρούτα. Περιέχουν όχι μόνο βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αλλά είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες» αναφέρει η διατροφολόγος Roxana Ehsani στο eatthis.com.

Τα berries βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε κιλά, μίας και είναι από τα φρούτα που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε διαιτητικές φυτικές ίνες.

«Οι φυτικές ίνες είναι από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην απώλεια βάρους» εξηγεί η Ehsani. «Τα μούρα προκαλούν τον κορεσμό, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και η διαδικασία της πέψης τους είναι πιο αργή. Αυτό αποτρέπει από τα τσιμπολογήματα και την υπερκατανάλωση φαγητού μέσα στη μέρα».

Επίσης η ειδικός συμπληρώνει ότι οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι τα μούρα παρέχουν μία αρχή απελευθέρωση ενέργειας στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά.

«Τα ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου είναι σημαντικά όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος» αναφέρει.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο μούρο για την απώλεια βάρους;

Σύμφωνα με τ ην dr Ehsani από την κατηγορία των berries, αυτό που θεωρείται καλύτερος «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα είναι το σμέουρο.

smeouro-egkymosyni.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Birgith Roosipuu

Σμέουρα και απώλεια βάρους

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 65 θερμίδες, 15 γραμμάρια υδατάνθρακες, 8 γραμμάρια διαιτητικές φυτικές ίνες, 5 γραμμάρια σάκχαρα και 1,5 γραμμάριο πρωτεΐνης.

«Ο λόγος που τα σμέουρα έχουν τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι γιατί αποτελούνται κυρίως από μικρούς σπόρους» λέει η Ehsani. Επίσης, ένα φλιτζάνι σμέουρα περιέχουν το 53% της ποσότητας της βιταμίνης C που πρέπει σύμφωνα με τους ειδικούς να προσλαμβάνουμε καθημερινά και εκτός των άλλων, δίνουν ένα boost στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα σμέουρα προέρχονται από τις φυτικές ίνες κάτι που επίσης βοηθά στην απώλεια κιλών.

Τέλος, όπως επισημαίνει και η ειδικός, τα σμέουρα είναι μία ιδανική επιλογή για όταν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό. Είναι θρεπτικά, έχουν λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα φάτε σκέτα, να τα βάλετε σε ένα μπολ με βρόμη και γιαούρτι το πρωί ή και σε θρεπτικά smoothies.

smeouro-egkymosyni-ofeli.jpg

Γυναίka φτιάχνει τάρτα με σμέουρα.

Bigstock

Συνταγή για smoothie με σμέουρα και μπανάνα

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια σμέουρα
  • 1 μπανάνα
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ( ή και κανονικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι πάγος

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο blender εκτός από τον πάγο και «χτυπήστε» τα καλά. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και προσθέστε τα παγάκια.

Με πληροφορίες από eatthis.com. acouplecooks.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved