Διατροφή για μαμάδες: Να τι μπορείτε να κάνετε με τα μακαρόνια που σας περίσσεψαν

Περίσσεψαν μακαρόνια; Ιδέες για να τα μαγειρέψετε σήμερα, αλλιώς.

Διατροφή για μαμάδες: Να τι μπορείτε να κάνετε με τα μακαρόνια που σας περίσσεψαν
Bigstock

Πόσες φορές έχετε πετάξει μακαρόνια που σας περίσσεψαν επειδή θεωρείτε πως δεν τρώγονται πια; Κι όμως, αν μόλις ετοιμάσετε τα μακαρόνια, τους ρίξετε λάδι και τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, μπορείτε να τα καταναλώσετε και δυο μέρες μετά.

Τα αυτοσχέδια μαγειρέματα θα πρέπει να καθιερωθούν ως το trend των καιρών: γλιτώνεις τον μπελά να κανονίσεις τα ψώνια, την προετοιμασία, το μαγείρεμα με τις ώρες. Μερικές φορές ο αυτοσχεδιασμός βγαίνει πιο επιτυχημένος από ότι αν έχετε μια συνταγή στα χέρια σας.

Πάρτε μερικές νόστιμες ιδέες για ένα εύκολο και υγιεινό πιάτο, έτσι ώστε να τρώτε τα μακαρόνια που περισσεύουν με τελείως διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Χωριάτικη σαλάτα με μακαρόνια

Ό,τι βάζετε σε μια χωριάτικη σαλάτα θα βάλετε κι εδώ, απλώς θα προσθέσετε και τα μακαρόνια που έχετε ήδη από χθες στο ψυγείο. Κομμάτια ντομάτας, πιπεριάς, κρεμμύδι, φέτα, αλάτι, πιπέρι. Προσοχή, αν τα μακαρόνια σας έχουν ήδη ελαιόλαδο μην το παρακάνετε! Ανακατεύετε και την τρώτε κρύα, και ως κυρίως γεύμα, και ως σαλάτα.

Σουφλέ light

Τα μακαρόνια που περίσσεψαν, μπορούν να μπουν σε ένα ταψάκι με λίγη κρέμα γάλακτος light ή μια μπεσαμέλ με άπαχο γάλα, γαλοπούλα αντί ζαμπόν και τυρί με χαμηλά λιπαρά, και να γίνει ένα ωραιότατο και σχετικά πιο υγιεινό σουφλέ.

Ομελέτα

Κι όμως τα μακαρόνια ταιριάζουν ακόμα και σε μια ομελέτα. Ανακατέψτε τα με αυγά και ό,τι άλλο σας βρίσκεται και να φτιάξετε μια ωραία ομελέτα.

Κρύα σαλάτα με τόνο

Προσθέστε ό,τι θα βάζετε στην αγαπημένη σας τονοσαλάτα, καλαμπόκι, μαγιονέζα light, τόνο, μόνο που αντί για μαρούλι βάλτε τα ήδη βρασμένα μακαρόνια σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί μια απλή τονοσαλάτα, να γίνει ένα πλήρες και πολύ χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved