Μαμά και διατροφή: Δέκα συμβουλές για να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα

Αν αναρωτιέστε πώς να χάσετε κιλά υγιεινά, ξεκινήστε θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους.

Μαμά και διατροφή: Δέκα συμβουλές για να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα
Bigstock

Σε μια προσπάθεια να χάσετε γρήγορα κιλά, συχνά καταφεύγετε σε αυστηρές και στερητικές δίαιτες χωρίς μακροπρόθεσμα συνήθως αποτελέσματα.

Εκείνο που προέχει όμως είναι η υγεία σας, επομένως θέστε ρεαλιστικούς στόχους και ζητήστε τη συμβουλή των ειδικών.

Μην ξεχνάτε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση θα σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι με λιγότερο στρες και αυτό βοηθά σημαντικά στην απώλεια κιλών.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να πετύχετε τους στόχους σας:

diaita-frouton.jpg

Μη περιορίζετε δραστικά τις θερμίδες

Αν μειώσετε πολύ τις θερμίδες, θα στερήσετε από τον οργανισμό σας πρωτεΐνες, απαραίτητα λιπαρά και μέταλλα , απαραίτητα για την υγεία σας. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε σταδιακές αλλαγές στη διατροφή σας προκειμένου το σώμα σας να έχει το χρόνο να προσαρμοστεί και να χάσετε κιλά.

Εντάξτε την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο μέρος μιας υγιεινής διατροφής, ωστόσο η λήψη πρωτεΐνης σε όλες τις ώρες των γευμάτων, επιταχύνει την απώλεια βάρους. Σας αφήνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθά στη μείωση του συνολικού σωματικού σας λίπους.

Περιορίστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα

Όλοι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες διασπώνται στο σώμα σας για να παράγουν ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον γίνεται κατακράτηση υγρών που προκαλεί φούσκωμα και αυτό εμποδίζει την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

grigori-diaita-10-diaites-7.jpg

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Διαβάστε τις ετικέτες και αποφύγετε όλα τα πρόσθετα, τα MSG, τα συντηρητικά, τα τεχνητά χρώματα και οτιδήποτε δεν προσφέρουν κάτι στον οργανισμό σας, απεναντίας σας προσθέτουν κιλά.

Αποφύγετε τα τηγανητά και τα αλμυρά σνακ

Ένας σχετικά εύκολος τρόπος να χάσετε κιλά είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά και αλμυρά σνακ. Τα λίπη στα τηγανητά τρόφιμα είναι trans-λιπαρά που επιβαρύνουν την υγεία σας.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Δοκιμάστε οποιαδήποτε άσκηση σας αρέσει, όπως χορό, γιόγκα , pilates, ποδηλασία ή γρήγορο περπάτημα. Ασκηθείτε τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή θα έχετε εμφανή αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια των κιλών.

askisi.jpg

Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος αναζωογονεί. Μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφής διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι αργούσαν να κοιμηθούν το βράδυ, κατανάλωσαν σνακ και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες . Ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει τις ορμόνες της πείνας και της πληρότητας, τη γκρελίνη και τη λεπτίνη. Επίσης, η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, αυξάνεται όταν κοιμάστε πολύ λίγο. Επομένως, είναι απαραίτητο να έχετε ένα βαθύ και ξεκούραστο ύπνο τη νύχτα, διάρκειας 7-8 ωρών.

Ενυδατώστε το σώμα σας

Το νερό είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το σώμα. Το περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τη θερμογόνο δράση του νερού, που οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Το νερό δρα επίσης ως φυσικό κατασταλτικό της όρεξης βοηθώντας στην απώλεια κιλών.

Μην τρώτε αργά το βράδυ

Τα τρόφιμα που καταναλώνονται νωρίς την ημέρα παράγουν περισσότερη ενέργεια από τα τρόφιμα που καταναλώνονται στο τέλος της ημέρας. Επίσης, ο μεταβολικός ρυθμός είναι υψηλότερος κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθώντας σας να χάσετε θερμίδες.

fagito.jpg

Εντάξτε καυτερά φαγητά στη διατροφή σας

Αρκετές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τον επιβοηθητικό ρόλο των καυτερών φαγητών στην προσπάθεια απώλειας βάρους ( πάντα με μέτρο). Η κόκκινη πιπεριά, όταν τρώγεται νωρίς την ημέρα, μειώνει την πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στη μέρα. Η καψαϊκίνη θεωρείται επίσης ότι βοηθά στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και την αύξηση του μεταβολισμού.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved