Μαμά Προπονήσου: Γιατί είναι δύσκολο να βάζω όρια στο παιδί μου;

Τα όρια και οι μέθοδοι ξεκινούν πάντα από την συμπεριφορά των γονιών, και πολλές φορές περιπλέκουν χωρίς λόγο την αποστολή τους. 

Μαμά Προπονήσου: Γιατί είναι δύσκολο να βάζω όρια στο παιδί μου;

Ένα τεράστιο και απαγορευτικό λάθος που γίνεται συχνά και εξαιτίας του τα παιδιά αποκτούν δύναμη μέσα στην οικογένεια, είναι η υπονόμευση του κύρους του άλλου συντρόφου.

Το καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αφήσουμε τον άλλο γονιό να κινηθεί σύμφωνα με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ αντίληψη για το παιδί ΜΑΣ.

Ορισμένες όμως φορές αυτό γίνεται συστηματικά μέσα στο σπίτι. Μόλις ο ένας θέσει ένα όριο, ο άλλος επεμβαίνει για να το ακυρώσει. Το τίμημα όμως που πληρώνουν στο τέλος οι γονείς από αυτή τους την συμπεριφορά είναι πολύ βαρύ: όταν μειώνεται το κύρος του γονιού, το παιδί κερδίζει εκτός από την ατιμωρησία και την αναμφισβήτητη δύναμη να κάνει τους γονείς να μαλώνουν.

Γι' αυτό οι απόψεις ότι οι γονείς πρέπει να έχουν κοινό μέτωπο σε όλες τις περιστάσεις είναι σωστές και είναι αδιαμφισβήτητες.

Ποιοι άλλοι παράγοντες δυσκολεύουν τους γονείς να βάλουν όρια; Πώς επηρεάζει ο τρόπος που θα θέτουμε τα όρια την αποτελεσματικότητά τους; Τι μπορεί να γίνεται λάθος;

Δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.



Katerina Efstratiadou Dip.LC.
Personal Life Coach
Thessaloniki- Greece
http://www.katerinaefstratiadou.gr/el/
http://www.coachforenergy.blogspot.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved