Ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν κύστεις ωοθηκών;

Γυναίκες: Τι πρέπει να γνωρίζουν για τις κύστεις στην ωοθήκη, πόσο συχνές είναι και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνισή τους;

Μενέλαος Λυγνός
Ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν κύστεις ωοθηκών;
Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Οι κύστεις των ωοθηκών είναι μορφώματα που έχουν τη μορφή κλειστού ασκού («σάκου»), τα οποία είναι πλήρη (γεμάτα) υγρού.

Όπως και στο παρελθόν έχουμε γράψει είναι από τα συνηθέστερα ευρήματα του υπερηχογραφικού ελέγχου των έσω γεννητικών οργάνων σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Πρακτικά όλες οι γυναίκες στη φάση αυτή της ζωής τους θα εμφανίσουν κύστεις στις ωοθήκες τους κάποια στιγμή. Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων για λειτουργικές κύστεις, οι οποίες υποστρέφουν αυτόματα μετά από έναν έως τρεις εμμηνορρυσιακούς κύκλους.

Σύμφωνα με μελέτη του 2013 σε ποσοστό 8% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας θα εμφανιστούν κύστεις, για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειαστεί εν τέλει ιατρική παρέμβαση.

Μάθετε περισσότερα αλλά και ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν κύστεις ωοθηκών στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Μothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved