Ποιος είναι ο κατάλληλος για εσένα μήνας για να συλλάβεις και γιατί;

Έχει αρχίσει να χτυπάει το βιολογικό σου ρολόι; Το ενδεχόμενο μίας εγκυμοσύνης σου φαίνεται όλο και πιο δελεαστικό; Δες ποια είναι η κατάλληλη για εσένα περίοδος να συλλάβεις και ξεκινηστε τις προσπάθειες!

Ποιος είναι ο κατάλληλος για εσένα μήνας για να συλλάβεις και γιατί;

Η εγκυμοσύνη και ο ερχομός ενός μωρού δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις. Ακόμα και αν ξεκινήσεις με τον σύντροφό σου τις εντατικές προσπάθειες, ίσως χρειαστεί μήνες μέχρι να συλλάβεις και να δεις τις δύο γραμμούλες στο τεστ εγκυμοσύνης που θα σε κάνουν τόσο μα τόσο χαρούμενη.

Εάν όμως μπορούσες να επιλεξεις τον μήνα που θα συλλάβεις, ποιον μήνα θα επέλεγες;

Ο μήνας της σύλληψης είναι καθοριστικός για το πώς θα βιώσεις την εγκυμοσύνη σου και για το πώς θα περάσεις τους εννέα επόμενους μήνες.

Ιανουάριος-Φεβρουάριος

Συγχαρητήρια! Μπορείς να πιεις άφοβα στις γιορτές των Χριστουγέννων και να βάλεις τα εφαρμοστά ρούχα που τόσο λατρεύεις. Τον υπόλοιπο χειμώνα θα διανύεις τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου που σημαίνει ότι η κοιλιά σου δεν θα είναι τόσο μεγάλη για να χρειαστείς καινούρια μπουφάν, παλτό και χειμερινά ρούχα. Το μωρό σου θα γεννηθεί το φθινώπορο, μία ιδανική εποχή γιατί δεν έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα κρύα.

Βέβαια, για να λέμε και τα αρνητικά, η σύλληψη τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο σημαίνει ότι το τελευταίο τρίμηνο θα συμπέσει με τις έντονες ζέστες του καλοκαιριού που θα σου φαίνονται ανυπόφορες. Επίσης, όταν το μωρό σου θα είναι πια δύο, τριών μηνών, θα έχει ήδη χειμωνιάσει και οι βόλτες με το καρότσι θα είναι πιο δύσκολες. Από την άλλη ωστόσο, έχεις όλο το χειμώνα για να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης και να ανακτήσεις τη σιλουέτα σου, πριν το καλοκαίρι.

Μάρτιος - Απρίλιος

Τα καλά νέα είναι ότι το καλοκαίρι δεν θα είσαι με την κοιλιά στο στόμα και ότι θα μπορείς να απολαύσεις τις καλοκαιρινές διακοπές με το μπικίνι σου και την κοιλίτσα σου να φουσκώνει ολοένα και περισότερο.

Επίσης, η συλληψη τους μήνες αυτούς συνεπάγεται ότι θα κάνεις ένα "χριστουγεννιάτικο" μωρό. Από τη μία θα μπορείς να βαλεις τα χριστουγεννιάτικα καλτσάκια και σκουφάκι στο μικροσκοπικό μωράκι σου -και θα είναι αλήθεια πανέμορφο-, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα περάσεις το ρεβεγιόν και τις διακοπές σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Μάιος - Ιούνιος

Το καλοκαίρι θα διανύεις το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου. Το mochito που τόσο λατρευεις να απολαμβάνεις χαλαρώνοντας στην παραλία, θα είναι απαγορευτικό, αλλά λόγω της ναυτίας που ίσως νιώθεις το πρώτο τρίμηνο, να μην θέλεις έτσι και αλλιώς ούτε να το μυρίσεις αλλά και ούτε να το πιεις.

Τα καλά νέα είναι ότι τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σου, ο καιρός θα έχει πια γλυκάνει και θα μπορείς να απολαμβάνεις άνετα τις βόλτες σου.

Ιούλιος - Αύγουστος

Εάν συλλάβεις τον Ιούλιο ή τον Άύγουστο, το μωρό σου θα γεννηθεί την άνοιξη. Μία υπέροχη εποχή που πραγματικά θα σε κάνει να απολαύσεις τους πρώτους μήνες με το μωρό σου.

Από την άλλη, τον χειμώνα σίγουρα θα χρειαστείς καινούριο παλτό και κανούριες μπότες μιας και οι παλιές σου πιθανότατα να μην μπαινουν στα πρησμένα σου πόδια.

Σεπτέμβρης - Οκτώβρης

Είσαι ακόμη υπό την επήρεια των διακοπών, δηλαδή ξεκούραστη, χορτάτη, χαλαρή. Έχεις απολαύσει τις βόλτες, τα ποτά και τις ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού και θα νιώθεις πανέτοιμη για τους εννέα μήνες που θα ακολουθήσουν.

Τον χειμώνα θα είσαι στα μέσα της εγκυμοσύνης σου και ίσως δυσκολευτείς λίγο με την γκαρνταρόμπα σου και το επόμενο καλοκαίρι θα σε βρει σε μία τελείως διαφορετική φάση.

Νοέμβρης - Δεκέμβρης

Αποχαιρετάς την προηγούμενη χρονιά με νοσταλγία, αλλά κοιτάς την επόμενη και βλέπεις ένα νέο ξεκίνημα. Κάνεις εικόνα τις υπέροχες στιγμές που θα έρθουν και ανυπομονείς να τις ζήσεις. Κρίμα που δεν θα μπορείς να πιεις σε αυτές!

Το μωρό σου θα γεννηθεί τέλη καλοκαιριού, μία γλυκιά εποχή, ιδανική για βόλτες με το καρότσι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved