Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος; Πώς να αντιμετωπίσετε τα αρνητικά συναισθήματα της προσμονής

Πολλές γυναίκες εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να μείνουν έγκυες τόσο γρήγορα όσο ήλπιζαν.

Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος; Πώς να αντιμετωπίσετε τα αρνητικά συναισθήματα της προσμονής

Η αλήθεια είναι ότι μια υγιής γυναίκα κάτω των 35 ετών, χωρίς γνωστά προβλήματα γονιμότητας, μπορεί να χρειαστεί έως και έναν χρόνο για να μείνει έγκυος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σημάδι ότι κάτι πάει στραβά.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα ποικίλλουν και μπορεί να οφείλονται στον τρόπο ζωής μας, στη σωματική ή συναισθηματική υγεία μας ή σε μια απλή παρανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Είναι σημαντικό να μάθετε ό, τι μπορείτε για την εγκυμοσύνη, προτού ακόμη προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος, ώστε να είστε καλά προετοιμασμένες και να καταλάβετε τι συμβαίνει με το σώμα σας. Αυτό θα βοηθήσει να μετριάσετε τυχόν ψευδείς προσδοκίες που μπορεί να σας απογοητεύσουν μακροπρόθεσμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα αρνητικά συναισθήματα

Ξεκινήσατε τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος κάνοντας όμορφα όνειρα αλλά τώρα στο μυαλό σας κυριαρχούν οι αρνητικές σκέψεις «γιατί αργεί τόσο πολύ;», «εγώ είμαι το πρόβλημα;» κ.λπ.

Είναι πολύ πιθανό η αναμονή να σας δημιουργήσει συναισθήματα ντροπής, ενοχής, φόβου, θλίψης. Αν έχετε φίλες που είναι ήδη έγκυες μπορείτε να αισθανθείτε ακόμη και ζήλια βλέποντας τις δικές τους κοιλιές στρογγυλές και τη δική σας ακόμη κενή.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας και να τα δεχθείτε.

Αποφύγετε τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες, μάθετε για τους διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε τη φύση και να προσπαθήσετε να χαλαρώνετε μερικές φορές και να μην το σκέφτεστε συνέχεια. Αν έχετε εξερευνήσει όλες τις επιλογές σας και ακόμα δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος, επισκεφτείτε έναν γιατρό που θα σας δώσει συγκεκριμένες συμβουλές για την κατάστασή σας, θα σας καθησυχάσει και θα σας συνταγογραφήσει κατάλληλη θεραπεία (εάν απαιτείται).

Το σημαντικό είναι να μην απελπιστείτε αλλά να αντιμετωπίζετε το ζήτημα αισιόδοξα και μεθοδικά χωρίς να ξεχνάτε ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και μπορεί να μας εκπλήξει όταν το περιμένουμε λιγότερο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved