Smoothie γονιμότητας: Οι διάσημες μαμάδες και οι επιστήμονες το συνιστούν (vid)

Ακόμη και οι επιστήμονες το συνιστούν!

Smoothie γονιμότητας: Οι διάσημες μαμάδες και οι επιστήμονες το συνιστούν (vid)

Από το ασβέστιο, το μαγνήσιο, τον σίδηρο και τις φυτικές ίνες που βρίσκονται στα χόρτα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τις άπαχες πρωτεΐνες, υπάρχουν τόσα πολλά συμπληρώματα και τροφές που οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν όταν προσπαθούν να συλλάβουν ένα μωρό.

Φανταστείτε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και τα συμπληρώματα τώρα, να μπορούσατε να τα βρείτε σε ένα smoothie, που θα καταναλώνατε μία φορά την ημέρα βοηθώντας σας να συλλάβετε ένα υγιές μωρό; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

Και όμως, πολλές είναι οι γυναίκες που πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στη σύλληψη ενός μωρού γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

Κι αυτό δεν το πιστεύουν μόνο οι γυναίκες. Ένα θρεπτικό smoothie μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να κάνουν πιο εύκολα παιδί, είτε προσπαθούν με φυσικό τρόπο είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη όπως αναφέρει σε άρθρο του το Onmed.gr! Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Αλεξάντρα Κέρμακ από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), ανέφερε: «Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά είναι απολύτως απαραίτητα για τα σπερματοζωάρια, καθώς τα κάνουν καλύτερους “κολυμβητές”, ενώ η βιταμίνη D κάνει τη μήτρα πιο “δεκτική” και κολλώδη ώστε να εμφυτευθεί ευκολότερα το έμβρυο».

Διάσημες γυναίκες σε όλο τον κόσμο - βλέπετε Molly Sims και Chrissy Teigen - οι οποίες είναι οπαδοί της γονιμότητας και της ευεξίας, προτείνουν σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη να καταναλώνουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα κάποιο smoothie γονιμότητας.

H Molly Sims, μοιράστηκε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube, τη συνταγή για το smoothie γονιμότητας που κατανάλωνε εκείνη πριν την πρώτη της εγκυμοσύνη. «Αυτό το smoothie, το έφτιαξα γιατί ήθελα να διατηρήσω τις ορμόνες μου σταθερές και το σώμα μου υγιές ώστε να επιτύχω μία πρώτη, δεύτερη και γιατί όχι τρίτη εγκυμοσύνη. Άρχισα να δίνω τη συνταγή σε φίλες μου και αμέσως, έγινε ανάρπαστη!».

PreggySmoothie 624x1014

Υλικά:
110 γρμ γάλα αμυγδάλου
110 γρμ νερό καρύδας
1 κ.τ.γ λάδι καρύδας
1 κ.τ.σ green protein
1 κ.τ.σ σκόνη acai
1 κ.τ.γ goji berries
1 κ.τ.γ green superfood
1 κ.τ.γ τριμμένο λιναρόσπορο
1 κ.τ.σ σκόνη μάκα
1/4 κ.τ.γ βασιλική πολτό
1/2 κούπα παγωμένη (κατάψυξη) μπανάνα
1/2 κούπα παγωμένα bluberries
1/4 αβοκάντο
1/3 κούπας πάγο
1 κ.τ.γ γύρη

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο video που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved