Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Ημέρα γιορτής, αλλά κι ενημέρωσης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας.

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Ημέρα γιορτής, αλλά κι ενημέρωσης

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce - ACT (Ομάδα Εργασίας Υποβοηθούμενης Σύλληψης). Και είναι μία ημέρα γιορτής για τα ζευγάρια εκείνα, που έκαναν πραγματικότητα το όνειρο τους πραγματικότητα, να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Αποτελεί, όμως, και μία σημαντική Ημέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, η υπογονιμότητα είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει τα ζευγάρια και συγκεκριμένα, περίπου 90 εκατομμύρια ζευγάρια, παγκοσμίως, αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός δεν γνωρίζει καν ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, λιγότερο από το 42% θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Και μόνο το 6% από τα ζευγάρια έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Τα παραπάνω στοιχεία, οδήγησαν ειδικούς σε θέματα αναπαραγωγής απ' όλο τον κόσμο να συνασπισθούν και να αναλάβουν δράση, στοχεύοντας στη σωστή ενημέρωση των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Η ανεξάρτητη αυτή διεθνής πρωτοβουλία, ονομάστηκε ACT και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με την ίδρυση κατά τόπους παραρτημάτων.

Στην Ελλάδα, καταξιωμένοι επιστήμονες, γνωρίζοντας ότι τα περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας έχουν ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης και καθοδήγησης, προχώρησαν στη δημιουργία της ACT HELLAS. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η 20η χώρα στο κόσμο που συμμετέχει στη δράση της ACT International.

Με πληροφορίες και από το www.sansimera.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved