Το κέικ είναι μια ιδανική επιλογή γλυκού όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλη την οικογένεια.
Ειδικά το σπιτικό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς δεν έχει συντηρητικά και μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με πιο υγιεινές επιλογές.
Το πιο νόστιμο back to school κέικ λεμονιού
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για κέικ χωρίς γλουτένη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά με τη σειρά που θα δείτε παρακάτω και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε έτοιμο ένα νοστιμότατο κέικ με κομμάτια σοκολάτας.
Gluten Free σνακ για παιδιά - Λίστα με 12 προτάσεις
Υλικά
- 3 μέτρια αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γλυκαντικό ή 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας (55ml) ή ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (140 γρ.)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα (30 γρ.)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (190g)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (10g)
- μια πρέζα αλάτι
- κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή αμύγδαλα σε φέτες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε με το σύρμα τα αβγά μαζί με το γλυκαντικό.
- Προσθέστε το λάδι καρύδας συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά το γιαούρτι.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού , την τριμμένη αποξηραμένη καρύδα, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Λαδώνετε ένα πυρέξ, απλώνετε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα και προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
Υγιεινά, νόστιμα και νηστίσιμα μπισκότα αμυγδάλου - 3 υλικά (+ σοκολάτα)