Υπογονιμότητα: Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μη νιώθεις μόνη και αβοήθητη

Πώς να αντιμετωπίσεις το ταξίδι της γονιμότητας.

Υπογονιμότητα: Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μη νιώθεις μόνη και αβοήθητη

Μια γυναίκα που παλεύει με την υπογονιμότητα μπορεί να αισθάνεται μόνη...

Bigstock

Η υπογονιμότητα, από μόνη της, είναι μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικές και σωματικές εμπειρίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα.

Συνήθως αισθάνεται μόνη, ότι δεν μπορεί να την καταλάβει κανείς ή ότι δεν έχει τη στήριξη που έχει ανάγκη.

Αν είσαι κι εσύ μία από τις πολλές γυναίκες που παλεύει να αποκτήσει παιδί, να ξέρεις ότι υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της υπογονιμότητας.

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες

Αν και γνωρίζεις ότι η σύγκριση δεν θα σε ανακουφίσει ούτε θα απαλύνει τον πόνο σου, πάρα ταύτα εξακολουθείς να την κάνεις και να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει σε σένα. Μην αναλώνεσαι σε τέτοιου είδους σκέψεις, δεν βοηθούν γιατί μπορεί πιθανόν να μη γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι κρατούν για τον εαυτό τους τους αγώνες γονιμότητας. Επιπλέον, η σύλληψη δεν είναι διαγωνισμός. Γι' αυτό, να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και να καταλάβεις ότι η προσπάθειά σου δεν είναι ίδια με των άλλων.

Beautiful woman looking through a window.

Γυναίκα κοιτάζει έξω από το παράθυρο.

Bigstock

Μη φοβάσαι να δείξεις τα συναισθήματά σου

Εάν αισθάνεσαι θυμωμένη, μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου. Βρες τρόπο να τα εκτονώσεις. Γράψε, μίλα, κάνε κάτι για να μη τα κρατάς μέσα σου και κυρίως μη τα συσσωρεύεις.

Θέσε όρια

Δεν μπορείς να απομονωθείς απ΄όλους και απ΄όλα επειδή δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται για να συνέλθει και στη συνέχεια, προσπάθησε να έχεις μια καθημερινότητα γεμάτη. Η τήρηση των ορίων που θέτεις θα σου επιτρέψει επίσης να ανοιχτείς ότι περνάς δύσκολες στιγμές και ότι απλά χρειάζεσαι κατανόηση.

Γίνε σύμμαχος του εαυτού σου

Όταν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε είδος κοινωνικής πίεσης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να παραδεχτείς ότι περνάς δύσκολα. Η αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων σου είναι το πρώτο βήμα για την αυτοφροντίδα. Και το να μπορείς να φέρεσαι στον εαυτό σου με κατανόηση στο δύσκολο ταξίδι υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο.

Κάνε κάτι μόνο για σένα

Γιατί να μην προσπαθήσεις να κάνεις ένα από τα πράγματα που πάντα ήθελες; Οργάνωσε ένα ταξίδι, μια κοντινή απόδραση, ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπι, οτιδήποτε σ΄ευχαριστεί.

Με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved