Γιορτή της Μητέρας: Από τις πιο δύσκολες μέρες για τις γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, η γιορτή της Μητέρας, μπορεί να είναι επώδυνη.

Γιορτή της Μητέρας: Από τις πιο δύσκολες μέρες για τις γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα

Γυναίκα κρατά στην αγκαλιά της τουλίπες και κλείνει τα μάτια της με τα χέρια της. 

Bigstock

Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι ενώ υπάρχουν αμέτρητες μαμάδες εκεί έξω που γιορτάζουν, πολλές γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας δεν είναι ανάμεσά τους.

«Η ημέρα της Μητέρας μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες του χρόνου για οποιαδήποτε γυναίκα παλεύει να συλλάβει», λέει η Gwenda Burns, διευθύνουσα σύμβουλος του Fertility Network UK.

«Μπορεί να κάνει ακόμα πιο έντονη την απομόνωση που βιώνουν συχνά οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας» και παρότι όπως λέει, είναι μια μόνο μέρα, προτείνει τους ακόλουθους τρόπους για να την αντιμετωπίσουν οι γυναίκες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να γίνουν μαμάδες αν και το προσπαθούν.

Unhappy Woman Having Depressive Mood, Sitting On Bed Looking Aside, Feeling Sadness And Loss Of Inte

Λυπημένη γυναίκα κάθεται στο κρεβάτι ακουπώντας το κεφάλι στα χέρια της.

Bigstock

Αναγνώριση και αποδοχή συναισθημάτων

Οι περισσότερες γυναίκες που θέλουν παιδιά αλλά δυσκολεύονται να τα αποκτήσουν ή πρέπει να αποδεχθούν ότι θα παραμείνουν άτεκνες, δύσκολα θα διαχειριστούν την Ημέρα της Μητέρας αν δεν παραδεχτούν τα συναισθήματά τους.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτή δεν θα είναι μια εύκολη μέρα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας», τονίζει η Burns. «Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας και να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας».

Πλάνο ημέρας

Αν πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη μέρα θα σας επηρεάσει βαθιά, φροντίστε να μην είστε μόνες σας και κυρίως οργανώστε κάτι. «Αν και μπορεί να νιώθετε σαν να είναι αδύνατο η Γιορτή της Μητέρας να μην σας προκαλέσει στενοχώρια, αν έχετε προγραμματίσει να κάνετε πράγματα με φίλους, σαφώς θα νιώσετε καλύτερα», επισημαίνει η Burns.

ginaikeia-ipogonimotita-kai-sindromo-polikistikon-oothikon.jpg

Γυναίκα κάθεται σκεφτική καθώς τη "χτυπούν" στο πρόσωπο οι αχτίνες του ήλιου.

Bigstock

Αποχή από τα social media

Αναμφίβολα θα υπάρχουν αμέτρητες αναφορές στον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε αν δεν θέλετε να δείτε φωτογραφίες με μεγάλα μπουκέτα λουλούδια και κουτιά με σοκολάτες που δίνονται σε πολύ τυχερές μητέρες, καλό είναι να αποφύγετε τα social media.

Eίναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε οι μόνες που δεν απολαμβάνετε τη Γιορτή της Μητέρας, κι ίσως είναι μια καλή στιγμή να συνδεθείτε με άλλες γυναίκες που μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες και καταλαβαίνουν πώς νιώθετε.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved