Γονιμότητα και εξωσωματική: Μπορεί να επηρεαστεί η διάθεσή σας για φαγητό;

Αν νιώθετε αυξημένη πείνα κατά την εξωσωματική, μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό. 

Γονιμότητα και εξωσωματική: Μπορεί να επηρεαστεί η διάθεσή σας για φαγητό;
Bigstock

Οι διακυμάνσεις των ορμονών του σώματος κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πιθανόν να επηρεάσουν την όρεξή σας.

Σύμφωνα με την Lauren Sundheimer, MD από το Newport Fertility Center «κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση χρησιμοποιούνται ενέσιμα ορμονικά φάρμακα που βοηθούν στην ανάπτυξη ωαρίων στις ωοθήκες μιας γυναίκας . Αυτά τα φάρμακα αλλάζουν τη φυσιολογική ορμονική ισορροπία του σώματος και συχνά παρατηρείται αυξημένη επιθυμία για φαγητό».

Οι ορμόνες μπορεί να μην είναι το μόνο πράγμα που σας κάνει να πεινάτε περισσότερο καθώς και το άγχος για το τελικό αποτέλεσμα της εξωσωματικής μπορεί να σας ωθεί να τρώτε περισσότερο.

« Το άγχος είναι ο λόγος που οι γυναίκες τρώνε περισσότερο πρόχειρο φαγητό», επισημαίνει ο Tarun Jain, MD , ειδικός αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και γονιμότητας στο Northwestern Medicine, λέγοντας ότι είναι μια εύκολη διέξοδος σε στρεσογόνες ή αγχώδεις στιγμές.

exosomatiki.jpg

Πόσο διαρκεί η αυξημένη όρεξη μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση;

Συνήθως η αυξημένη όρεξη για φαγητό θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες. «Καθώς πλησιάζετε πιο κοντά στην ανάκτηση ωαρίων, είναι σύνηθες η όρεξη να μειώνεται λόγω της αύξησης των επιπέδων οιστρογόνων και του φουσκώματος που προκαλείται από την ανάπτυξη πολλαπλών ωαρίων», δήλωσε η Rashmi Kudesia, MD , με ειδίκευση στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία στο CCRM Fertility Houston.

Portrait Of Adult Beautiful Woman Eating Cookie In Morning Breakfast In The Bedroom - Home Or Hotel

Πώς να ικανοποιήσετε την πείνα σας κατά την εξωσωματική;

Εάν πεινάνε συνεχώς, επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (όπως ξηρούς καρπούς, τυριά ή φρούτα) που θα σας κρατήσουν χορτάτες για περισσότερη ώρα. Η υγιεινή διατροφή άλλωστε είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ακολουθείστε λοιπόν τη μεσογειακή διατροφή που δίνει έμφαση στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως, περιορίστε το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το fast food και τρώτε περισσότερα ψάρια και λαχανικά.

Είναι επίσης εύκολο να παρερμηνευθεί η δίψα ως πείνα , οπότε φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.

Πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved