Ποιος φοβάται την εξωσωματική;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ποιος φοβάται την εξωσωματική;

Πολλές γυναίκες που ήδη γνωρίζουν πως χρειάζονται εξωσωματική ίσως καθυστερούν την έναρξη της θεραπείας τους ή την αναβάλλουν επειδή τους φαίνεται κάτι δύσκολο. Πολλές γυναίκες, επίσης, που προσπαθούν καιρό και δεν τα έχουν καταφέρει, αναβάλλουν ακόμα και την επίσκεψή τους στον ειδικό αναπαραγωγής λόγω του φόβου που νιώθουν κι έτσι χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Κι όμως! Η εξωσωματική μπορεί να είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις το μωράκι σου! Η ευκαιρία σου να ξεπεράσεις τους παράγοντες υπογονιμότητας που σε ταλαιπωρούν τόσο καιρό και δεν μπορείς να φτάσεις στο στόχο σου. Η ευκαιρία σου να δώσεις στη γονιμότητά σου την υποστήριξη και την ενίσχυση που χρειάζεται, ώστε να τα καταφέρεις! Να έχεις ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης!

Εξωσωματική: μια θεραπεία με 3 βήματα

Η θεραπεία με εξωσωματική γονιμοποίηση έχει εξελιχθεί πολύ κι έχει απλοποιηθεί σημαντικά. Αρκούν 3 ξεκάθαρα βήματα για να ολοκληρωθεί! Κάθε θεραπεία, ωστόσο, απαιτεί μεγάλη εμπειρία, εξειδίκευση και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια από τον ειδικό γυναικολόγο αναπαραγωγής..

Μόλις ολοκληρωθεί η διερεύνηση των παραγόντων της υπογονιμότητας, σχεδιάζεται το προσωπικό πλάνο θεραπείας, το οποίο θα υποστηρίξει κάθε γυναίκα ξεχωριστά στην προσπάθειά της.

Πρώτο βήμα η διέγερση των ωοθηκών. Αυτό το πρώτο στάδιο της θεραπείας διαρκεί συνήθως 10-12 ημέρες και αφορά τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σύμφωνα με το εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας. Εδώ το ‘μυστικό’ είναι η συχνή και στενή παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας.

Το επόμενο βήμα είναι η ωοληψία και η γονιμοποίηση των ωαρίων από το σπέρμα έξω από το σώμα της γυναίκας, στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Και τέλος, στο τρίτο βήμα της θεραπείας γίνεται η εμβρυομεταφορά, δηλαδή η μεταφορά των εμβρύων που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο πίσω στη μήτρα της γυναίκας προκειμένου να γίνει η εμφύτευση και να ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη!

Για την ολοκλήρωση αυτών των τριών βημάτων χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες και ταυτόχρονα μια δυνατή ομάδα ειδικών: γυναικολόγων αναπαραγωγής, εμβρυολόγων και μαιών, η οποία θα συντονίσει κάθε στάδιο της θεραπείας.

Η εξωσωματική θεραπεία μπορεί να παρακάμψει παράγοντες υπογονιμότητας και να βοηθήσει σε περιπτώσεις όπως:

  • ενδομητρίωση
  • ανδρικός παράγοντας
  • ανεξήγητη υπογονιμότητα
  • σαλπιγγικός παράγοντας
  • διαταραχές στην ωορρηξία
  • χαμηλά αποθέματα ωοθηκών
  • πολυκυστικές ωοθήκες
  • δευτεροπαθής υπογονιμότητα

Η συμβουλή του ειδικού:

Η εξωσωματική θεραπεία στις μέρες μας έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Η συμβουλή μου προς τις γυναίκες είναι μια: μην καθυστερείς την απόφασή σου να αποκτήσεις το μωράκι σου. Εάν έχεις να αντιμετωπίσεις παράγοντες υπογονιμότητας είμαστε στο πλάι σου για να βρούμε το καλύτερο δυνατό πλάνο θεραπείας για εσένα, χωρίς περιττό άγχος και χωρίς περιττές διαδικασίες.

mandoudis evripidis 2022

Ευριπίδης Μαντούδης
Γυναικολόγος αναπαραγωγής – υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Γέννημα IVF ΜΙΥΑ
www.gennima.com
facebook.com/Gennima
Instagram.com/gennimaivf

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved