Πώς να μειώσετε το άγχος σας ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε

Καταπολεμήστε το άγχος σύλληψης!

Πώς να μειώσετε το άγχος σας ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε

Το άγχος μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους σε ανθυγιεινές συμπεριφορές που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα. Για παράδειγμα, όταν είστε αγχωμένοι, μπορεί να:

  • Κοιμάστε πολύ ή πολύ λίγο
  • Δυσκολεύεστε να τηρείτε υγιεινές διατροφικές συνήθειες
  • Παραλείπετε την τακτική σας άσκηση ή πιέστε τον εαυτό σας να ασκηθεί πάρα πολύ
  • Πίνετε πάρα πολλά αλκοολούχα ποτά
  • Καπνίζετε (ή αν έχετε κόψει το κάπνισμα, να ξεκινήσετε ξανά το κάπνισμα)
  • Πίνετε πολύ καφεΐνη, ειδικά αν στερείστε ύπνου
  • Χάσετε το ενδιαφέρον σας για σεξ

Όλα αυτά είναι συνήθειες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να συλλάβετε, οπότε αξίζει να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε το άγχος τεκνοποίησης.

aitia ypogonimotitas se andres kai gynaikes 1

Εμείς σας προτείνουμε ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους:

Βρείτε το δίκτυο υποστήριξής σας

Το ταξίδι της προσπάθειας για σύλληψη μπορεί να είναι μια μοναχική, συντριπτική και απογοητευτική εμπειρία. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για να συνδεθείτε με άλλα άτομα που προσπαθούν να συλλάβουν, όπως σε ομάδες στο Instagram και στο Facebook.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές κοινότητες και εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομή όπου μπορείτε να είστε παρέα με άλλους που προσπαθούν να συλλάβουν και μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια μορφή υπογονιμότητας.

Το να νιώθετε λιγότερο μόνοι αφαιρεί πολύ από το άγχος, την απομόνωση και τα συναισθήματα ανεπάρκειας που τυχόν νιώθετε.

Θέστε όρια

Ο καθορισμός ορίων με τους ανθρώπους στη ζωή μας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμος στη μείωση του άγχους μας. Πρέπει να απομακρύνουμε από τη ζωή μας ακαριαία τα τοξικά άτομα, η αρνητική ενέργεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Η ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία πρέπει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ακέραια κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε και ίσως αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, στηριχτείτε στον σύντροφό σας για βοήθεια, αλλά ταυτόχρονα στηρίξτε τον και εσείς.

Δηλώστε άμεσα τις ανάγκες σας και δώστε σαφείς οδηγίες στον σύντροφό σας για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να υποστηρίξει την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία και να μειώσει τα επίπεδα άγχους.

Όταν κάποιος προσπαθεί να γίνει γονιός, το άγχος της διαδικασίας μπορεί να συσσωρευτεί αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε τη σωστή βάση για να αντιμετωπίσετε αυτά τα συντριπτικά συναισθήματα.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ποτέ αργά να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δύναμης, υποστήριξης και φροντίδας για τον εαυτό σας.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved