«Νοιάσου για τη γονιμότητά σου»: Το σύνθημα που όλοι οι άντρες οφείλουν να ακούσουν

«Νοιάσου για τη γονιμότητά σου»: Το σύνθημα που όλοι οι άντρες οφείλουν να ακούσουν

Η υπογονιμότητα είναι και… «γένους αρσενικού», όπως υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα, εφιστώντας την προσοχή των αντρών στον έλεγχο που θα επιφέρει έγκαιρη διάγνωση.

«Νοιάσου για τη γονιμότητά σου»: Το σύνθημα που όλοι οι άντρες οφείλουν να ακούσουν

Ο ανδρικός παράγοντας είναι εξίσου σημαντικός με τον γυναικείο στα θέματα γονιμότητας, η ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και για τον άντρα όπως και για τη γυναίκα, ενώ πλέον η επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορεί να προσφέρει λύσεις και εναλλακτικές σε προβλήματα γονιμότητας.

Αναλυτικότερα, πρέπει να γνωρίζουμε πως ο σύγχρονος άνδρας μπορεί μέσα από διευρυμένους ελέγχους και εξειδικευμένες εξετάσεις σπέρματος να φροντίσει για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και εξατομικευμένη του θεραπεία, προκειμένου να διατηρήσει τη γονιμότητά του. Με σύνθημα «Νοιάσου για τη γονιμότητά σου», ο σύγχρονος άντρας οφείλει να ελέγξει εγκαίρως την υγεία του σπέρματος, προκειμένου τυχόν ζητήματα να αντιμετωπιστούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, από ένα κατάλληλο και αξιόπιστο ανδρολογικό εργαστήριο, όπως αυτό που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Institute of life – ΙΑΣΩ, του πλέον εξειδικευμένου φορέα στη χώρα μας στα θέματα γονιμότητας.

Ο ρόλος της ανδρικής υπογονιμότητας στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις για το φαινόμενο της υπογεννητικότητας που θεωρείται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Η επιστημονική κοινότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους άντρες, αναδεικνύοντας τη σημασία του έγκαιρου ελέγχου και αντίστοιχα της έγκαιρης αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων, που αφορούν στον άντρα. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι το 40% των θεμάτων γονιμότητας οφείλονται στον ανδρικό παράγοντα, 40% στον γυναικείο ενώ το 20% αφορά και στους δύο ή χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητη υπογονιμότητα.

adriki ipogonimotita1

Η ηλικία είναι καθοριστικός παράγοντας για τη γονιμότητα και για τα δύο φύλα, με τη διαφορά να εστιάζεται στο ότι οι γυναίκες πλέον θεωρούν «δεδομένη γνώση» το γεγονός, ενώ οι άντρες το αντιμετωπίζουν συχνά, όχι με τη δέουσα σοβαρότητα.

Είναι σημαντικό όμως θα θυμόμαστε πως προβλήματα σπέρματος μπορούν να υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες των ανδρών ανεξαιρέτως. Ακόμα και όταν τα βασικά μορφοκινητικά χαρακτηριστικά του σπέρματος φαίνονται φυσιολογικά, δεν είναι απαραίτητο ότι έχει και όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί γονιμοποίηση ωαρίων. Η μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, που μπορεί να οφείλεται σε στυτική δυσλειτουργία που προκύπτει από προβλήματα υγείας (υπέρταση, διαβήτης, προστάτης), μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, την ψυχολογική κατάσταση του άντρα, την επίδραση της τεχνολογίας ή και την απουσία κοινωνικής ζωής επιτείνουν την κατάσταση της ανδρικής γονιμότητας, η οποία άλλωστε επηρεάζεται εξίσου σημαντικά από τον τρόπο ζωής του σύγχρονου άνδρα. Τυχόν επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες (η καφεΐνη, το αλκοόλ και το κάπνισμα), η έλλειψη άσκησης, οι διατροφικές συνήθειες, η επάρκεια ύπνου, το περιβάλλον εργασίας και η γενικότερη ψυχολογική κατάσταση μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αντρική γονιμότητα.

adriki ipogonimotita2

«Νοιάσου για τη γονιμότητά σου»

«Νοιάσου για τη γονιμότητά σου», η Institute of life – ΙΑΣΩ, προτρέπει με αυτό το μήνυμα τον σύγχρονο άνδρα να ενδιαφερθεί για τη γονιμότητά του, να προβεί σε έγκαιρη διάγνωση μέσα από νέους ελέγχους και διευρυμένες εξετάσεις στο σύγχρονο ανδρολογικό εργαστήριο που έχει δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε συνθήκη. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων για τον άνδρα και για τη διερεύνηση της γονιμότητάς του πέραν του καθιερωμένου σπερμοδιαγράμματος, όπως Οξειδωτικό στρες, Κατακερματισμός DNA, κ.α. που μπορούν να προσδώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα του σπέρματος και να προσδιορίσουν εξατομικευμένες θεραπείες. Είναι απαραίτητο να κινητοποιούνται οι άνδρες για πληρέστερη κλινική εκτίμηση από Ειδικούς Γονιμότητας αλλά και από μια σειρά άλλων ειδικοτήτων όπως ουρολόγους, ενδοκρινολόγους, γενετιστές κλπ.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ακόμα περισσότερες παραμέτρους για την επιλογή του πιο υγειούς σπερματοζωαρίου. Με τις κατάλληλες τεχνικές και την πιο σύγχρονη τεχνολογία που εφαρμόζεται σήμερα στην Institute of Life- ΙΑΣΩ, μπορεί πλέον να γίνει επιλογή του πιο κατάλληλου σπερματοζωαρίου που οδηγεί σε επιτυχή γονιμοποίηση και επίτευξη εγκυμοσύνης..

adriki ipogonimotita3

Μέσα από αυτές τις εξετάσεις μπορεί να ευνοηθεί όχι μόνο η αναπαραγωγική υγεία αλλά και η γενικότερη υγεία του άνδρα. Η έγκαιρη εξέταση του σπέρματος θα πρέπει να προστεθεί και στη λίστα των καθιερωμένων check ups, ενώ η έγκαιρη κρυοσυντήρηση του σπέρματος μπορεί να αποτελέσει μια λύση για τη διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας και μπορεί να αξιολογηθεί ανά περίπτωση και για συγκεκριμένα περιστατικά. Υπάρχει δυνατότητα κατάψυξης ακόμα και μεμονωμένων σπερματοζωαρίων, που προέρχονται από άνδρες με σοβαρή ολιγοασθενοσπερμία.

Ο σύγχρονος άνδρας οφείλει να ενημερωθεί πως η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης αλλά και της ομαλής ανάπτυξης των εμβρύων και δείχνοντας το απαραίτητο ενδιαφέρον για τη γονιμότητά του, μπορεί να αναζητήσει τις επιστημονικές λύσεις που είναι σήμερα διαθέσιμες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το υπερσύγχρονο ανδρολογικό τμήμα της Institute of life – ΙΑΣΩ μπορεί να προσφέρει τις λύσεις αυτές, αρκεί ο σύγχρονος άντρας να ακούσει το σύνθημα της εποχής: «Νοιάσου για τη γονιμότητά σου»!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
10 καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα που θα κρατήσουν τα παιδιά ενυδατωμένα

10 καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα που θα κρατήσουν τα παιδιά ενυδατωμένα

Καλοκαίρι: οδηγίες για την επαρκή ενυδάτωση των παιδιών
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Ρέψιμο μωρού: Χρήσιμα tips για να το βοηθήσετε να ρευτεί. 
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χρήση αντηλιακού στα μωρά: Όλα όσα πρέπει να  γνωρίζετε

Χρήση αντηλιακού στα μωρά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από ποια ηλικία πρέπει να βάζετε στο μωρό αντηλιακό, πώς να επιλέξετε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Χαρούμενες οικογενειακές καλοκαιρινές παραδόσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε με τα παιδιά σας.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved