Δείτε πότε έχετε ωορρηξία

Ωορρηξία: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσετε για μια εγκυμοσύνη

Δείτε πότε έχετε ωορρηξία

Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος; Κανείς δεν θα σας πεί πώς να το κάνετε (δεν χρειάζεστε συμβουλές, ούτε τη γνώμη κανενός) αλλά ίσως να χρειαστείτε λίγη βοήθεια για να βρείτε πότε έχετε ωορρηξία ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Πότε μπορείτε να μείνετε έγκυος; Η απάντηση είναι απλή. Όταν βρίσκεστε στις μέρες ωορρηξίας. Γιατί; Γιατί το σπέρμα μερικές ημέρες πριν την ωορρηξία μέχρι και τη στιγμή που θα απελευθερωθεί το ωάριο, επιβιώνει μέχρι να γονιμοποιηθεί 3 με 6 μέρες μέσα στον κόλπο, συγκεκριμένα στους βλεννογόνους του κόλπου ή στο ανώτερο τμήμα του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Η γονιμοποίηση του ωαρίου στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή εάν τα σπερματοζωάρια παραμείνουν ζωντανά. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα μόνο σπερματοζωάριο αρκεί για να γονιμοποιηθεί το ωάριο.

pote exete oorixia 2

Εάν το ζευγάρι κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη μερικές ημέρες πριν η γυναίκα έχει ωορρηξία, υπάρχει λοιπόν πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Άλλοι τρόποι για να προβλέψετε την ωορρηξία

Δώστε προσοχή στα φυσικά σημάδια της ωορρηξίας. Μερικές γυναίκες μπορούν να καταλάβουν πότε έχουν ωορρηξία από την ποσότητα των κολπικών τους υγρών. Αμέσως πριν από την ωορρηξία, η κολπική βλεννογόνος μοιάζει με ωμό ασπράδι αυγού και η βασική θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται. Γι' αυτό καλό θα είναι αν θέλετε να μείνετε έγκυος να καταγράφετε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Ανεβασμένη θερμοκρασία σημαίνει ωορρηξία.

Αν δεν τα πάτε καλά με τα θερμόμετρα και την αναγνωρίσει των σημαδιών αυτών, μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο ένα κιτ προγνωστικής ωορρηξίας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Αυτά τα τεστ είναι σχετικά ακριβή, αλλά "τσιμπημένα" στην τιμή τους.

Αν θέλετε να δείτε ποιες ημέρες έχετε ωορρηξία, κάντε το τεστ εδώ.

πηγές: Onmed.gr / whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved