Ωορρηξία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε + ένα βίντεο για το πώς γίνεται

Ποια είναι τα σημάδια της ωορρηξίας;

Ωορρηξία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε + ένα βίντεο για το πώς γίνεται

Το να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία - και να κάνετε σεξ τακτικά πέντε ημέρες πριν και την ημέρα της ωορρηξίας - μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Η ωορρηξία είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Αυτές οι έξι ημέρες είναι σημαντικές επειδή το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί για περίπου 12 έως 24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του. Επιπλέον, το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στη γυναικεία αναπαραγωγική οδό για πέντε ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή κάτω από τις σωστές συνθήκες. Η πιθανότητά να μείνετε έγκυος είναι μεγαλύτερη όταν υπάρχει ζωντανό σπέρμα στις σάλπιγγες κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Σε έναν μέσο κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία συμβαίνει συνήθως περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου. Αλλά στις περισσότερες γυναίκες, η ωορρηξία συμβαίνει τις τέσσερις ημέρες πριν ή μετά το μεσαίο σημείο του εμμηνορροϊκού κύκλου. Εάν, όπως πολλές γυναίκες, δεν έχετε έναν τέλειο εμμηνορροϊκό κύκλο 28 ημερών, μπορείτε να σημειώνετε τις ημέρες του κύκλου σας σε ένα ημερολόγιο ώστε να ξέρετε πότε έχετε ωορρηξία.

Υπολογισμός Εβδομάδας Σύλληψης και Ωορρηξίας

oorixia 2

Πέρα από το ημερολόγιο όμως, μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε αν έχετε ωορρηξία μέσα από αυτά τα συμπτώματα - σημάδια.

Αλλαγή στις κολπικές εκκρίσεις

Λίγο πριν την ωορρηξία, μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση των διαυγών, παχύρευστων και "ελαστικών" κολπικών εκκρίσεων. Αμέσως μετά την ωορρηξία, η τραχηλική βλέννα μειώνεται και γίνεται πιο παχύρευστη, θολή και λιγότερο αισθητή.

Αλλαγή στη βασική θερμοκρασία του σώματος

Η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται ελαφρώς κατά την ωορρηξία. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ειδικά σχεδιασμένο για τη μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος, θερμομετρηθείτε κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Καταγράψτε τα αποτελέσματα σε ένα τετράδιο. Συνήθως, είστε πιο γόνιμες κατά τη διάρκεια των δύο έως τριών ημερών προτού αυξηθεί η θερμοκρασία σας.

Πώς γίνεται η ωορρηξία; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί



πηγή: mayoclinic.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved