Πώς θα φτιάξετε καθαριστικό γενικής χρήσης με ξίδι (vid)

Δεν χρειάζεται να πάτε στο σουπερμάρκετ για να αγοράσετε καθαριστικό για το σπίτι σας.

Πώς θα φτιάξετε καθαριστικό γενικής χρήσης με ξίδι (vid)

Έχετε λαδωμένα πλακάκια; Θέλετε να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας; Θέλετε ακόμη και να σφουγγαρίσετε το πάτωμα αλλά ξεμείνατε από απορρυπαντικό;

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με βάση το ξίδι και με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι.

Γιατί ξίδι;

Το ξίδι είναι απαραίτητο στην μαγειρική, υπάρχουν όμως και άλλοι τομείς που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και πραγματικά θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Υπάρχει λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι τους. Δεν είναι μόνο η υψηλή οξύτητα που είναι… σκληρή απέναντι στην βρομιά και τους λεκέδες, είναι και το γεγονός ότι το ξύδι σκοτώνει μικροοργανισμούς και ταυτόχρονα, δεν μας κάνει κακό αφού είναι φυσικό, ενώ είναι και φθηνό.

Σε περιοχές με σκληρό νερό, το ξίδι είναι η ιδανική λύση για την απομάκρυνση των αλάτων. Βάλτε άσπρο ξίδι στην χύτρα και την καφετιέρα ή σκεπάστε τα διάφορα εξαρτήματα μέσα στο νιπτήρα με άσπρο ξίδι. Μετά από ένα βράδυ, τα άλατα θα είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν. Ξεπλύνετε τα πάντα με νερό.

Το ξίδι όμως δεν μυρίζει ωραία, γι' αυτό μπορείτε να το αναμίξετε με φρούτα που είναι έτοιμα να χαλάσουν και βότανα που έχουν αρχίσει να μαραίνονται.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τρία διαφορετικά διαλύματα:

  • Φλούδες πορτοκαλιού, λεμονιού ή λάιμ
  • Φύλλα μέντας ή δεντρολίβανο
  • Κανέλα
  • Λευκό ξίδι

Πώς θα το φτιάξετε;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εύκολη διαδικασία.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved