Κάντε τους στόχους σας για το νέο έτος να διαρκέσουν...

Κάθε τελευταία μέρα του χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουμε έναν απολογισμό του έτους που πέρασε (δυστυχώς η πλειοψηφία θα ανακουφιστεί με την αλλαγή του έτους...όλα τα έτη!) και βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον θέτουμε νέους στόχους για το 2017.

Κάντε τους στόχους σας για το νέο έτος να διαρκέσουν...

Το να βάζουμε όμως στόχους και να πρέπει να τους τηρήσουμε 365 ημέρες, είναι αρκετά δύσκολο...ορίστε, λοιπόν, μερικά κόλπα για να μείνετε πιστοί στους στόχους σας αυτή τη νέα χρονιά:

sdfsd

#1. Βάλτε ημερήσιους ή εβδομαδιαίους στόχους: όπως είπαμε παραπάνω είναι δύσκολο ένας στόχος να βρίσκεται στο μυαλό μας και στη λίστα των προτεραιοτήτων μας 365 ημέρες, γι’ αυτό το λόγο κομματιάστε ένα μεγάλο σας στόχο σε εβδομαδιαίους μικρούς στόχους και νιώστε καλά με το να τους εκπληρώνετε κάθε εβδομάδα!
#2. Παρατήστε τη φιλοσοφία «Όλα ή τίποτα»: λειτουργώντας με όρους άσπρο-μαύρο ο στόχος γίνεται αρκετά δύσκολος για εμάς. Εάν κάνουμε ένα λάθος, θέλουμε αμέσως να εγκαταλείψουμε την περαιτέρω προσπάθεια και νιώθουμε άσχημε με εμάς. Δεν το θέλουμε αυτό φέτος, έτσι δεν είναι; Να είστε λοιπόν περισσότερο ελαστικοί στους στόχους σας, μην είστε απόλυτοι και ακραίοι...για παράδειγμα ο στόχος «Θα γίνω πλούσιος φέτος» είναι τουλάχιστον άπιαστος, ενώ ο στόχος «Θα βελτιώσω την οικονομική μου κατάσταση φέτος» είναι κάτι πιο βατό και μπορεί να επιτευχθεί.
#3. Σιγουρευτείτε ότι οι στόχοι σας είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να καταφέρετε: οι στόχοι σας πρέπει να είναι δικοί σας και μόνο δικοί σας, διαφορετικά φαντάζει σαν άλλη μια υποχρέωση και είναι πολύ εύκολο εάν δεν έχετε πραγματικό «δέσιμο» με τον στόχο, να τον εγκαταλείψετε την επόμενη ημέρα.

Οπλιστείτε λοιπόν με αποφασιστικότητα και φτιάξτε την δική σας λίστα για το τι θέλετε και θα καταφέρετε φέτος. Καλό είναι στη λίστα αυτή να γράφετε πολύ συγκεκριμένους στόχους και όχι αόριστα και θεωρητικά λόγια του τύπου «Θα γίνω ευτυχισμένη», «Θα γίνω δυναμικός», «Θα γυρίσω όλο τον πλανήτη» κοκ αλλά εναλλακτικά πείτε «Θα με φροντίζω περισσότερο», «Θα προσπαθώ να λέω όχι πιο συχνά», «Θα ταξιδέψω σε 3 χώρες φέτος»...

Και μην σας νοιάζει εάν στο τέλος του χρόνου δεν έχετε καταφέρει ούτε τα μισά, η διαδρομή μετράει πάντα και όχι ο προορισμός. Αλήθεια...η αυτοβελτίωση είναι στην λίστα σας φέτος;

Καλή χρονιά!

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: Psuxis-logos.blogspot.gr
Δήμητρος 6, Μαρούσι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved