6 λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε συνεχώς κόπωση

Υπάρχουν ημέρες που νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας.

6 λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε συνεχώς κόπωση

Δεν αναφερόμαστε για τις ημέρες που την προηγούμενη έχουμε σηκωθεί μέσα στη νύχτα, ούτε κι εμείς θυμόμαστε πόσες φορές, γιατί το παιδί ήταν ανήσυχο ή γιατί δεν αισθανόμασταν καλά. Μιλάμε για τις ημέρες εκείνες, που χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, μετά βίας μπορούμε να σύρουμε τα πόδια μας. Αισθανόμαστε μία κούραση, μία κόπωση, μία αδυναμία. Υπάρχει όμως λογική και επιστημονική εξήγηση. Εάν δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας (αναιμία, θυρεοειδής κ.α.) τότε για την κόπωση μπορεί να ευθύνονται οι εξής λόγοι:

1.Κακή ποιότητα ύπνου. Το να χαζεύετε λίγο πριν κοιμηθείτε στο κινητό σας, μπορεί να σας ξεκουράζει, αλλά σας δημιουργεί έναν εκνευρισμό που στη συνέχεια δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε.
2. Αυξημένη ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό σας. Ακόμα και αν δεν πίνετε πολλούς καφέδες, η κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη, επιτείνει την αϋπνία ενώ ενδέχεται να υποφέρετε και από πονοκεφάλους.
3. Έλλειψη σιδήρου. Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου ο οργανισμός λειτουργεί ...με υποτονικούς ρυθμούς. Επομένως εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Για να βεβαιωθείτε κάντε μία εξέταση αίματος για να δείτε αν θα πρέπει να πάρετε και δισκία σιδήρου.
4. Δεν πίνετε πολύ νερό. Η έλλειψη νερού δεν επηρεάζει μόνο το πεπτικό σας σύστημα αλλά και την διάθεσή σας. Φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας και να πίνετε κάθε δύο ώρες.
5. Καταναλώνετε πολύ ζάχαρη. Παρότι όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι αναζητάμε κάτι γλυκό για να τονωθούμε, στην ουσία τα γλυκά σνακ προσφέρουν μόνο παροδική ικανοποίηση. Η κούραση παραμένει μαζί και οι έξτρα θερμίδες που έχουμε πάρει. Επομένως, αν νοιώθετε έντονη την ανάγκη για κάτι γλυκό προτιμήστε φρούτα ή σοκολάτα με κακάο.
5. Πηγαίνετε για ύπνο εκνευρισμένη: Έρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται από την διάθεση πριν κοιμηθούμε. Επομένως μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε αν πρώτα δεν έχετε ηρεμήσει.
6. H αλλαγή του καιρού. Το πολύ κρύο ή η ζέστη σας αποσυντονίζουν και δημιουργούν εκνευρισμό. Έτσι ο ύπνος μετατρέπεται σε μια βασανιστική διαδικασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved