Πώς να απομακρύνετε το ρετσίνι από τα ρούχα

Ο λεκές από ρετσίνι δεν είναι από τους πιο συνηθισμένους, είναι όμως από τους πιο δύσκολους.

Πώς να απομακρύνετε το ρετσίνι από τα ρούχα

Μία βόλτα στην εξοχή ή ξεκούραση κάτω από τα πεύκα μετά από μπάνιο στη θάλασσα και ο λεκές μπορεί να αποκτηθεί σε ελάχιστο χρόνο. Το ρετσίνι σκληραίνει γρήγορα και κάθε πρόχειρη προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ο πλέον ενδεδειγμένος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού είναι να χρησιμοποιήσετε βενζίνη. Μπορείτε να την προμηθευτείτε σε μικρή συσκευασία από μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Αρχικά τοποθετήστε απορροφητικό χαρτί επάνω στο λεκέ και προσθέστε βενζίνη από την ανάποδη του υφάσματος. Τρίβετε το σημείο αλλά πριν στεγνώσει η βενζίνη ρίχνετε λίγο ταλκ.

Μόλις στεγνώσει, το βουρτσίζετε και μετά πλένετε το ρούχο.Προσοχή πάντα στην ετικέτα του ρούχου. Για να είστε σίγουρες ότι δεν θα προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά δοκιμάστε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.

Επίσης ένας άλλος τρόπος απομάκρυνσης του λεκέ από ρετσίνι είναι να χρησιμοποιήσετε έλαιο από δέντρο τσαγιού (θα το βρείτε σε καταστήματα με οικολογικά προϊόντα).

Ξεκινήστε με το πάγωμα της ρητίνης με ένα παγάκι. Μετά από λίγα λεπτά, ξεκολλήστε το ρετσίνι με το χέρι σας. Βάλτε στο λεκέ έλαιο από δέντρο τσαγιού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί. Περάστε με οινόπνευμα και ξεπλύνετε με ξύδι και νερό.

Πλένετε πρώτα το ρούχο μόνο του και στη συνέχεια στο πλυντήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved