Αυτή η διατροφή ανταγωνίζεται τη Μεσογειακή!

Είναι αυτή η πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο; Τα στατιστικά δείχνουν πάντως πως συμβάλλει στημακροζωία!

Αυτή η διατροφή ανταγωνίζεται τη Μεσογειακή!

Τη μεσογειακή διατροφή ανταγωνίζεται η ιαπωνική, σύμφωνα με μία μεγάλη μελέτη, η οποία διήρκεσε πάνω από 15 χρόνια και ακολούθησε 80 χιλιάδες ανθρώπους! Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν την ιαπωνική διατροφή είχαν 15% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

Σε τι στηρίζεται όμως η ιαπωνική διατροφή που την κάνει τόσο πολύτιμη; Σε λαχανικά και ψάρια, αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο αναφέρει ότι κατά μέσο όρο, οι γιαπωνέζες έχουν ως προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, ενώ οι ιάπωνες φτάνουν περίπου τα 80, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι γιαπωνέζες είναι οι γναίκες που ζουν περισσότερο στον κόσμο».

Λαχανικά, ψάρι και φρούτα διέπουν την ιαπωνική διατροφή, η οποία συνοδεύεται με πολύ πράσινο τσάι. Δεν είναι μακριά από τη μεσογειακή διατροφή στις πρώτες ύλες, αλλά είναι στον τρώπο μαγειρέματος, αφού τα περισσότερα φαγητά τους καταναλώνονται είτε ωμά (σούσι), είτε στον ατμό.

Το πλούσιο σε ίνες διαιτολόγιο των Ιαπώνων προφυλάσσει επίσης από τον καρκίνο των εντέρων. Η βιταμίνη Ε στους κόκκους της σόγιας μειώνει δραστικά τις πιθανότητες ειδικά για καρκίνο του προστάτη και του μαστού, ενω γενικότερα τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών βιταμινών συνιστούν αντικαρκινική ασπίδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved