Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από αυγό

Είναι από τους πιο συχνούς λεκέδες και από τους πιο δύσκολους. Επιπλέον αφήνει μία δυσάρεστη οσμή στα ρούχα η οποία δεν φεύγει πάντα με το πλύσιμο.

Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από αυγό

Αν λοιπόν τα ρούχα του παιδιού σας ή και τα δικά σας έχουν λεκέδες από αυγό δοκιμάστε τα εξής :

  • Αρχικά ξεπλύνετε με άφθονο νερό το σημείο που έχει το λεκέ. Στη συνέχεια ρίξτε απορρυπαντικό πιάτων, αφήστε να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα και τρίξτε το σημείο με ζεστό νερό.
  • Αν ο λεκές δεν φεύγει, διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική αμμωνία σε μισή κούπα του τσαγιού νερό και στη συνέχεια βυθίστε το σημείο με το λεκέ μέσα στο υγρό. Αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια το ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλώριο.
  • Αν ο λεκές είναι μεγάλος και παραμένει μετά το ξέπλυμα, αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για μισή ώρα μέσα σε νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 μεζούρα απορρυπαντικού, θερμοκρασίας όσο επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου. Ελέγξτε πρώτα αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του.

Πολλές φορές, ο λεκές δεν φεύγει και αυτό εξαρτάται από την ύφανση του ρούχου. Αν δηλαδή ο λεκές έχει εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος είναι δύσκολο να απομακρυνθεί 100% ο λεκές, όχι μόνο του αυγού αλλά και της σοκολάτας, του καφέ , του κρασιού, κ.ο.κ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved