Google: Ο καλύτερος φίλος της νέας μαμάς!

Σιγά σιγά ανακαλύπτεται ότι οι νέες μαμάδες όταν έχουν μια απορία αντί να στραφούν σε κάποιον ειδικό ή σε κάποιο βιβλίο για να τη λύσουν, γκουγκλάρουν το πρόβλημά τους και ψάχνουν να βρουν μια λύση που θα τις καλύψει στο διαδίκτυο.

Google: Ο καλύτερος φίλος της νέας μαμάς!

Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά μια νέα μελέτη που απέδειξε πώς μια καινούρια μαμά αν έχει το παιδί της προβλήματα ύπνου ή κάποιο θέμα υγείας τότε αντί να πάρει τηλέφωνο τον δικό της γιατρό, ρωτά τον Dr. Google! Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2000 μαμάδες, εκ των οποίων το 60% περιέγραψε αυτή τη μηχανή αναζήτησης ως τον κολλητό τους φίλο.

Αυτό από μια μεριά είναι πλήρως κατανοητό. Οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνονται μανούλες.

Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 75% των μαμάδων στράφηκε στο Google τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους όσο και για τον πρώτο χρόνο για να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, το 26% στράφηκε στη μαμά και τους φίλους τους μέσω του Facebook, το 12% στους ακόλουθους φίλους στο Twitter και το 19% έκανε αναρτήσεις σε ομάδες με μαμάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιες είναι όμως οι 10 πιο πολύ«χτυπημένες» ερωτήσεις στο Google;

1) Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να κοιμηθεί καλύτερα;
2) Πώς μπορώ να καθαρίσω τη μύτη του παιδιού μου αν είναι βουλωμένη;
3) Γιατί κλαίει το μωρό μου;
4) Πόσο γάλα πρέπει να δίνω στο μωρό μου;
5) Τι κάνω αν δω αίμα στα κόπρανα του παιδιού μου;
6) Πόση ώρα πρέπει να κοιμάται ένα μωρό;
7) Τι είναι οι κολικοί;
8) Πώς θα μάθει το παιδί μου να πίνει από το ποτήρι;
9) Πόσο μηνών μπορεί το παιδί μου να πιει νερό;
10) Πώς θα βάλω πρόγραμμα ρουτίνας στο παιδί μου;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved