Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε το μπρόκολο

Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν τα καθαρίζετε. 'Ενα από αυτά είναι το μπρόκολο.

Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε το μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες Α, C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο καθώς και σε φυτικές ίνες.

Περιέχει επίσης, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες σε μικρότερη ποσότητα. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα του, τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά του σε όλα τα παραπάνω συστατικά. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα.

Ωστόσο, το μπρόκολο όπως και άλλα λαχανικά, πριν καταναλωθεί θα πρέπει να καθαριστεί καλά.

Αποτελεσματικό πλύσιμο

Προτιμήστε να το μουλιάσετε καλά μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για δύο λεπτά πριν το ξεβγάλετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Επίσης, μπορείτε να πλύνετε το μπρόκολο γρήγορα και εύκολα με νερό και ξίδι.

Όταν βάζετε για πρώτη φορά το μπρόκολο στο νερό, περιστρέψτε το μερικές φορές για να φύγουν τυχόν βρωμιές ή ζιζάνια. Αφού το μουλιάσετε, βάλτε το σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύντε το και από τις δύο πλευρές.

Νερό με ξίδι

Αν θέλετε ακόμα πιο αποτελεσματικό πλύσιμο γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και 3-4 κουταλιές της σούπας ξίδι. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τυχόν βακτήρια ή υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Αφήνετε το μπρόκολο στο νερό για μερικά λεπτά στο διάλυμα και ξεπλένετε με κρύο, άφθονο, νερό.

Κι αν έχετε ακόμα απορίες, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved