Παιδί και διατροφή: Πέντε μαμαδίστικα tips για να φάει το παιδί τα λαχανικά του (vid)

Είναι το μικρό σας δύσκολο με το φαγητό του; Αρνείται πεισματικά να φάει τα λαχανικά του; Μαμάδες δίνουν τις δικές τους συμβουλές. 

Παιδί και διατροφή: Πέντε μαμαδίστικα tips για να φάει το παιδί τα λαχανικά του (vid)

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την υγεία ενός παιδιού. Τα λαχανικά είναι αναγκαία στην διατροφή του ήδη από όταν αρχίσει τις πρώτες στερεές τροφές.

Ωστόσο, πολλά παιδιά, ιδιαίτερα κατά τη νηπιακή τους ηλικία, γίνονται δύσκολα με το φαγητό και αρνούνται να φάνε τα λαχανικά τους. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και πώς θα τα κάνουμε να αγαπήσουν τα μπρόκολα, τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια και όλα τα λαχανικά που τώρα αρνούνται και να αγγίξουν;

Πέντε μαμάδες δίνουν τις δικές τους συμβουλές:

1. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Είναι μία φάση που θα περάσει και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, ούτε να σπουδαιολογούμε το όλο θέμα στο μυαλό του παιδιού. Δίνοντας του ξανά και ξανά λαχανικά, στο τέλος, θα τα φάει.»

2. «Ένας τρόπος να αγαπήσει το παιδί τα λαχανικά είναι να το φέρουμε σε επαφή μαζί τους. Μπορούμε να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει στο μαγείρεμα ή ακόμα και να φυτέψουμε κάποιο λαχανικό στο μπαλκόνι το οποίο θα αναλάβει και να φροντίζει.»

3. «Υπάρχουν πολλές συνταγές για φαγητά, σνακ, ακόμα και γλυκά με κρυμμένα λαχανικά. Έτσι το παιδί μαθαίνει να δοκιμάζει και παράλληλα συνδέει τα λαχανικά με όμορφες γεύσεις.» - Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τέσσερις συνταγές για λαχταριστά φαγητά και να πάρετε ιδέες.



4. «Προσωπικά με βοήθησε να πειραματίζομαι συνέχεια με καινούριους συνδυασμούς. Έκανα το φαγητό παιχνίδι και τα παιδιά το έβλεπαν με περισσότερο ενδιαφέρον.»

5. «Tα παιδιά μου μπορούν να φάνε όλα τα λαχανικά αρκεί να έχουν και κάποιο dip να τα βουτήξουν. Συνήθως τους φτιάχνω ένα dip με γιαούρτι, το οποίο και λατρεύουν.»

Πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved