Ρολόι - κατασκευή για το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού από το mothersblog.gr

Μία πολύ εύκολη και χρήσιμη κατασκευή που θα βοηθήσει το μικρό σας να συνηθίσει τη νέα του καθημερινή ρουτίνα.

Ρολόι - κατασκευή για το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού από το mothersblog.gr

Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει και όλοι, μικροί μεγάλοι, προσπαθούμε να συνηθίσουμε τη νέα μας καθημερινότητα.

Διαβάσματα, σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες. Το καθημερινό πρόγραμμα του μικρού μας προβλέπεται να είναι αρκετά βεβαρυμένο για αυτό και εμείς πρέπει να φροντίσουμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρόνου του ώστε και να είναι συνεπές στο σχολείο, αλλά και να έχει τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστεί και να παίξει.

Για να το πετύχουμε αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε μία φανταστική ιδέα που μας ενέπνευσε να τη δοκιμάσουμε και εμείς. Βασικό στοιχείο; Το ρολόι.

Υπάρχουν δυο εναλλακτικές για να την εφαρμόσετε.

Η πρώτη είναι να ζωγραφίσετε ή να εκτυπώσετε το ρολόι που βλέπετε παρακάτω. Διαχωρίζετε με γραμμές τις απογευματινές ώρες και δίνετε ένα διαφορετικό χρώμα στην κάθε μία. Το κάθε χρώμα θα πρέπει να συνδέεται με μία δραστηριότητα πχ παιχνίδι, διάβασμα ή μπάνιο. Έτσι, θα μπει ένα πρόγραμμα στο απόγευμα του μικρού σας και θα έχει μία κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή για το τι πρέπει να κάνει.

roloi routinas

Η δεύτερη είναι σε ένα κανονικό ρολόι με λευκό background, να βγάλετε την πλαστική πρόσοψη και να κάνετε επιτόπου τον διαχωρισμό και τον χρωματισμό των διάφορων ωρών. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, απλώς το παιδί σας θα μπορεί, τη στιγμή που κοιτάει την ώρα, να βλέπει και τι θα έπρεπε να κάνει κανονικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved