Έντεκα εύκολες και χρήσιμες κατασκευές για παιδιά (vid)

Ορισμένες κατασκευές είναι τόσο πρακτικές.

Έντεκα εύκολες και χρήσιμες κατασκευές για παιδιά (vid)

Μέσα από τις κατασκευές τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να δημιουργούν, να συνεργάζονται.

Οι κατασκευές όπως και κάθε μορφή παιχνιδιού ( ελεύθερου και μη) συμβάλλουν στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξή του.

Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνδέουν τον περιορισμό του παιχνιδιού με προβλήματα που τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένα στην παιδική ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, κάνουν λόγο παχυσαρκία, μη αναπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες, προβλήματα στην ψυχική υγεία.

Τα παιδιά που δεν παίζουν δεν αναπτύσσουν τη φαντασία τους και κατ’ επέκταση τη δημιουργικότητά τους. Τα έτοιμα παιχνίδια και κυρίως τα ηλεκτρονικά είναι πλατφόρμες με ένα εικονικό περιβάλλον που σε οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, έτσι σου στερούν τη δυνατότητα να γίνεις δημιουργικός. Το ελεύθερο παιχνίδι, το αυτοσχέδιο αναγκάζει το παιδί να φανταστεί και να επινοήσει.

Οι κατασκευές λοιπόν εκτός του ότι είναι δημιουργικές , μπορεί να αποδειχτούν και οικονομικές καθώς υλικά που έχετε σπίτι σας, με φαντασία μετατρέπονται σε μικρά μετατραπούν σε αριστουργήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε πολλές και δημιουργικές ιδέες για κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να τα απασχολήσετε μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved