Γιορτινές κατασκευές για παιδιά με τρία υλικά

Για να φτιάξετε αυτά τα ζωάκια με σκουφάκια του Άγιου Βασίλη θα χρειαστείτε μόνο χαρτόνι, κόλλα και ψαλίδι.

Γιορτινές κατασκευές για παιδιά με τρία υλικά
Instagram / wundertuetchen

Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και διαβάσματα για τις επόμενες δύο εβδομάδες και οι δημιουργικές, γιορτινές δραστηριότητες είναι ό,τι πρέπει για να απασχολήσετε τα παιδιά αυτές τις μέρες.

Τι σας προτείνουμε σήμερα; Να φτιάξετε όμορφες χριστουγεννιάτικες φιγούρες ζώων που μπορείτε να διακοσμήσετε στο σπίτι ή ακόμα και να προσφέρετε ως δώρο σε γιαγιάδες και παππούδες.

Η διαδικασία είναι απλή, δημιουργή και διασκεδαστική ταυτόχρονα, και θα χρειστείτε μόνο τρία υλικά που σίγουρα ήδη έχετε σπίτι σας: χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι.

https://www.instagram.com/p/CWfVC7as_rt

Την ιδέα βρήκαμε στο Instagram account της Pia το οποίο είναι γεμάτο με πρωτότυπες προτάσεις για κατασκευές και λιχουδιές για παιδιά.

Θα χρειαστείτε:

  • χαρτόνι σε διάφορα χρώματα (ακόμα και αν δεν έχετε τα χρώματα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε δικούς σας συνδυασμούς)
  • ψαλίδι
  • κόλλα (υγρή και σε στικ)

Τι να κάνετε:

Για να δώσετε σχήμα στα ζωάκια σας αρκεί να πάρετε ένα κομμάτι χαρτόνι και να το διπλώσετε στη μέση χωρίς όμως να κάνετε τσάκιση. Κολλήστε τις δύο άκρες στο πάνω μέρος.

Χρησιμοποιήστε τα άλλα χρώματα από το χαρτόνι για να σχεδιάσετε και να κόψετε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, τα μάγουλα, τις μουσούδες και τα αυτιά των ζώων που βλέπετε παραπάνω. Για τα αγκάθια του σκατζόχοιρου και τα κέρατα του ταράνδου χρησιμοποιήστε καφέ χαρτόνι.

Κόψτε από το λευκό και το κόκκινο χαρτόνι τα σκουφάκια για όλες τις φιγούρες σας.

Κολλήστε τα επιμέρους κομμάτια στις φιγούρες σύμφωνα με την παραπάνω φωτογραφία και έτοιμες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved