Halloween χειροτεχνίες origami που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σε χρόνο dt

Κατασκευές Halloween που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας μόνο μία κόλλα χαρτί.

Halloween χειροτεχνίες origami που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σε χρόνο dt
Instagram / printworksdiy

Το Halloween πλησιάζει και είτε το γιορτάζετε είτε όχι, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι μία ευκαιρία να κάνετε ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τα παιδιά. Την τιμητική τους την περίοδο αυτή έχουν οι κολοκύθες, τα φαντάσματα και τα τερατάκια και σήμερα εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε origami κατασκευές εμπνευσμένες από την φθινοπωρινή γιορτή.

Τι είναι οι κατασκευές origami;

Οι κατασκευές origami είναι πολύ δημοφιλείς κυρίως στις χώρες της Άπω Ανατολής και χαρακτηριστικό τους είναι ότι φτιάχνονται με χαρτί το οποίο διπλώνεται, ενώ απαγορεύεται το κόψιμο με ψαλίδι και η όποια χρήση της κόλλας.

Η λέξη «origami» είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού. Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868), ενώ πριν από αυτήν την περίοδο ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Halloween κατασκευές origami

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα κατασκευές Origami σε διάφορα Halloween σχέδια. Παρακάτω μερικές ιδέες που βρήκαμε στο διαδίκτυο και που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

Origami φαντασματάκι

Origami μάγισσα

Origami νεκροκεφαλές

Origami κολοκύθες

Origami νυχτερίδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved