Φτιάξτε Halloween χειροτεχνίες με τη μέθοδο Origami (vid)

  • Τι είναι οι κατασκευές origami;
  • Πώς θα φτιάξετε Halloween κατασκευές με τη μέθοδο origami;
Φτιάξτε Halloween χειροτεχνίες με τη μέθοδο Origami (vid)

Τι είναι οι κατασκευές origami;

Origami ονομάζεται μία τεχνική κατασεκυής χειροτεχνιών από χαρτί. Έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του είδους χειροτεχνιών είναι ότι ό,τι και να φτιάξετε χρειάζεστε μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε, χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας.

Πώς θα φτιάξετε Halloween χειροτεχνίες με τη μέθοδο origami;

kataskeues origami halloween

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / Craftastic

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική αλλά και πολλές ακόμα χώρες κυρίως της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γιορτή είναι πολύ δημοφιλής και στην Ελλάδα.

Ότες αυτές τις μέρες σας έχουμε δείεξι κατασκευές, δραστηριότητες, πειράματα και συνταγές εμπευσμένες από το Halloween (δείτε τις όλες εδώ). Σήμερα θα σας δείξουμε ακόμα μία, τις Halloween κατασκευές με τη μέθοδο origami.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε φαντασματάκια και κολοκύθες από χαρτί και φτιάξτε τις δικές σας δημιουργίες σήμερα κιόλας.© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved