Κατασκευές για παιδιά: Πώς θα φτιάξετε πολύχρωμες πεταλούδες με λιωμένες κηρομπογιές (vid)

YouTube / The Dad Lab
  • Facts για τις πεταλούδες
  • Φτιάξτε πολύχρωμες πεταλούδες με κηρομπογιές - Τα υλικά και η διαδικασία

Η σχολική χρονικά οσονούπω τελειώνει και τα παιδιά θα έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες. Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία από τις αγαπημένες τους και ξέρουμε ότι ως γονείς αναζητάτε νέες και πρωτότυπες ιδέες για κατασκευές που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι με απλά υλικά.

Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μία ιδέα για εντυπωσιακές κατασκευές τις οποίες μάλιστα μπορείτε να διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο: Πολύχρωμες πεταλούδες με λιωμένες κηρομπογιές. Γιατί λιωμένες κηρομπογιές; Γιατί έτσι θα αναμειχθούν τα διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

Πριν όμως δούμε τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά facts για τις πεταλούδες που μπορείτε να διαβάσετε στα μικρά σας.

Τα βασικά για τις πεταλούδες

Η πεταλούδα είναι έντομο της Τάξης των Λεπιδόπτερων και ανήκει σε μία από τις υπεροικογένειες των Hesperioidea (Εσπερίες) ή των Papilionoidea (όλες οι άλλες πεταλούδες). Τα είδη τους υπερβαίνουν τον αριθμό των 100.000 σε όλο τον κόσμο, ενώ οι κεραίες τους διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν.

Η μεταμόρφωσή τους από την στιγμή της γέννησης, σε μορφή κάμπιας (προνύμφες), είναι τεράστια. Έχουν σκωληκόμορφο σώμα και μασητικό στοματικό τύπο, ενώ συχνά διαθέτουν μεταξοειδείς αδένες και με τα λεπτά στρώματα μεταξιού που παράγουν, δημιουργούν ένα κουκούλι, στο οποίο εισέρχονται και μετατρέπονται σε χρυσαλίδες. Όταν βγαίνουν από το κουκούλι, έχουν πλέον τη μορφή ενήλικης πεταλούδας.

Η πεταλούδα είναι ένα έντομο με ιδιαίτερο συμβολισμό ανά τον κόσμο. Στις περισσότερες κουλτούρες συμβολίζει την ψυχή και το ίδιο ίσχυε και στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς πίστευαν ότι οι πεταλούδες είναι οι ψυχές των νεκρών. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την πεταλούδα «σκώληκα ή καμπή», ενώ τη χρυσαλλίδα, το επόμενο δηλαδή στάδιο στάδιο μεταμόρφωσης από την κάμπια, «νεκύδαλλο», που σημαίνει «περίβλημα νεκρού».

Με πληροφορίες από wikipedia.org

Πώς θα κάνετε τις πολύχρωμες πεταλούδες με λιωμένες κηρομπογιές

Θα χρειαστείτε:

  • κόλλες χαρτί
  • μολύβι
  • ψαλίδι
  • κηρομπογιές σε διάφορα χρώματα
  • ξύστρα
  • χαρτί κουζίνας
  • σίδερο (σιδερώματος)

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved