Back to School: Φτιάξτε scrunchies αξιοποιώντας υφάσματα από παλιά ρούχα

Και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ραπτομηχανή ή βελόνα.

Back to School: Φτιάξτε scrunchies αξιοποιώντας υφάσματα από παλιά ρούχα
Instagram @lisanellyphotography

Τα λαστιχάκια με ύφασμα σε απίθανα χρώματα και σχέδια, είναι βολικά, ταιριάζουν σε όλα τα στιλ και τον τελευταίο χρόνο φοριούνται πολύ από κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Γνωρίζατε ωστόσο ότι μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας τα δικά σας scrunchies πολύ εύκολα και μάλιστα χρησιμοποιώντας υφάσματα από παλιά ρούχα που δεν φοράτε πια; Δείτε παρακάτω τη διαδικασία, εμπνευστείτε και φτιάξτε τις δικές σας δημιουργίες για τις πιο εντυπωσιακές back-to-school εμφανίσεις!

scrunchies back to school

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @anukhi_accessories

Θα χρειαστείτε:

  • υφάσματα από παλιά ρούχα
  • ψαλίδι
  • κόλλα για υφάσματα (στο βίντεο χρησιμοποιείται ραπτομηχανή, αλλά όπως θα δείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα ειδική για υφάσματα ή απλή βελόνα και κλωστή)
  • λαστιχάκι
  • μία παραμάνα

Διαδικασία

Για ένα scrunchie θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ύφασμα διαστάσεων περίπου 50x10 εκατοστών. Κόψτε το ύφασμα σε αυτές τις διαστάσεις, σιδερώστε το και διπλώστε το κατά μήκος στη μέση.

Κολλήστε κατά μήκος το ύφασμα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο με την κόλλα υφάσματος. Οι δύο άκρες θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, καθώς από εκεί θα περάσει το λαστιχάκι.

Με τη βοήθεια μίας παραμάνας, περάστε το λαστιχάκι στο scrunchie, δέστε κόμπο τις δύο άκρες του και ενώστε τις δύο πλευρές του υφάσματος βάζοντας τη μία μέσα στην άλλη (βλ παρακάτω βίντεο)

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα scrunchies θέλετε, σε διάφορα χρώματα για να φοράει η μικρή σας με όλα της τα ρούχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved