Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε εντυπωσιακά λαγουδάκια από χαρτί

Πασχαλινές κατασκευές για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε εντυπωσιακά λαγουδάκια από χαρτί

Το Πάσχα είναι ένα μήνα μακριά και δειλά-δειλά αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια. Ακόμα παραμένει άγνωστο εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νόμου και εάν μετά από δύο χρόνια, θα μπορούμε και πάλι να γιορτάσουμε τις ιδιαίτερες αυτές ημέρες μαζί με γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς.

Τι μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν; Να δημιουργήσουμε πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ήδη σας έχουμε δείξει προτάσεις για να φτιάξετε και φέτος το πασχαλινό σας δέντρο.

Εκτός από τη διακόσμηση όμως, μιας και η καραντίνας προς το παρόν συνεχίζεται μπορείτε να περάσετε τον ελεύθερό σας χρόνο εντός σπιτιού φτιάχνοντας πασχαλινές χειροτεχνίες με τα παιδιά.

Το λαγουδάκι του Πάσχα

Ο λαγός είναι σήμα κατατεθέν αυτήν την περίοδο και σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες είναι σύμβολο της άνοιξης. Οι ρίζες του όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org βρίσκονται στη Λουθηρανή Γερμανία όπου σύμφωνα με την παράδοση, είχε αξιολογούσε τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών και σηματοδοτούσε την αρχή των πασχαλινών εορτασμών.

Φτιάξτε πασχαλινά λαγουδάκια από χαρτί

Φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά λαγουδάκια χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Για τα χάρτινα λαγουδάκια θα χρειαστείτε:

  • χαρτί Α4
  • κόλλα
  • ψαλίδι
  • ξυλομπογιές

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved