Ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας πασχαλινό δέντρο (pics)

Φέτος περισσότερο από ποτέ πρέπει να κάνετε το Πάσχα ακόμη καλύτερο από το περσινό και ακόμη πιο χαρούμενο.

Ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας πασχαλινό δέντρο (pics)

Δεν πρέπει να αφήσετε τον κορονοϊό και τα μέτρα να χαλάσουν ό,τι χάλασαν και πριν έναν χρόνο. Γι' αυτό αρχίστε από τώρα τη διακόσμηση και τον στολισμό του σπιτιού σας. Αλλάξτε ριχτάρια, ανοίξτε τα παράθυρα να μπει ο ήλιος μέσα, φτιάξτε πασχαλινά διακοσμητικά και μην ξεχάσετε φυσικά να στολίσετε το πασχαλινό σας δέντρο.

Εμείς κάθε χρόνο στολίζουμε πασχαλινό δέντρο με τα παιδιά μας και είναι μια διασκεδαστική διαδικασία που την περιμένουν πώς και πώς.

Πασχαλινό δέντρο

Τα πασχαλινά δεντράκια είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Συνήθως είναι δέντρα χωρίς φύλα στολισμένα με πολύχρωμα αυγά με κάθε λογής σχέδια!

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας πασχαλινό δέντρο

Για να τα φτιάξετε κι εσείς θα χρειαστείτε:

  • ένα μεγάλο βάζο
  • ξερά κλαδιά (όσα εσείς θέλετε!)
  • πολύχρωμα πετραδάκια ή πολύχρωμη άμμο
  • αυγά είτε κανονικά είτε ψεύτικα (όσα εσείς θέλετε!)
  • μαρκαδόρούς και διακοσμητικά για τα αυγά
  • πολύχρωμες κορδέλες

Πώς θα τα φτιάξετε:

Αφού διαλέξετε ένα μεγάλο βαθύ βάζο, βάλτε μέσα τα πετραδάκια που επιλέξατε και έπειτα τα κλαδιά.

Αν τα αυγά είναι κανονικά, κάντε προσεκτικά με μία βελόνα δύο τρύπες στις δύο κορυφές του. Στη συνέχεια με μία οδοντογλυφίδα σπάστε τον κρόκο προσεκτικά και αδειάστε το περιεχόμενό του. Αφού πλύνετε το αυγό και το αφήσετε να στεγνώσει, περάστε ένα σκοινί από την μία άκρη του αυγού μέχρι την άλλη κάνοντας έναν κόμπο στη στρογγυλευμένη κορυφή και μια θηλιά στην μυτερή για να μπορείτε να το κρεμάσετε.

Βάψτε τα αυγά σας ό,τι χρώματα θέλετε και προσθέστε τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τα κάνουν μοναδικά, Κρεμάστε τα στα κλαδιά του και απολαύστε το θέαμα!

Αν αντί για κανονικά αυγά, επιλέξετε ψεύτικα και πάλι μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια, σίγουρα όμως δε θα το διασκεδάσετε το ίδιο! Αν πάλι έχετε γλάστρα ή ακόμα καλύτερα κήπο με μικρά δεντράκια, μπορείτε κάλλιστα να κρεμάσετε τα αυγά σας εκεί!

Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν, όχι μόνο με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με τη διαδικασία!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά πασχαλινά δέντρα. Δεν δυσκολευτήκαμε να τα βρούμε καθώς μια έρευνα στο Instagram μας έδειξε μερικά από τα πιο όμορφα πασχαλινά δέντρα που στόλισαν οι γονείς και τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Δείτε τις φωτογραφίες και πάρτε ιδέες από τη gallery παρακάτω.

DPG Network
Δείτε επίσης