Πλέξιμο χωρίς βελόνες: Πλέκουμε ζεστά σκουφάκια μόνο με τα δάχτυλα

Οχι, δεν θα χρειαστείτε βελόνες, αρκούν τα δάχτυλά σας! 

Πλέξιμο χωρίς βελόνες: Πλέκουμε ζεστά σκουφάκια μόνο με τα δάχτυλα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ανακαλύπτουν τις ευεργετικές ιδιότητες, ειδικά στην ψυχολογία, του πλεξίματος.

Μάλιστα υπάρχουν και επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι το πλέξιμο έχει σημαντικά οφέλη.Έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι το πλέξιμο μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό ενώ αποσπά την προσοχή βοηθώντας τους ανθρώπους να διαχειριστούν μακροπρόθεσμα έναν σωματικό πόνο.

Παράλληλα είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους. Συμμετέχοντας σε μια ομάδα πλεξίματος η μοναχική αυτή δραστηριότητα μετατρέπεται σε κοινωνική. Επίσης, αποτελεί αφορμή για διάλογο επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν ευγενικά χωρίς να έχουν επαφή με τα μάτια, ενώ παράλληλα χτίζει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

Και μπορεί λόγω κορονοϊού οι κοινωνικές συναναστροφές να έχουν περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο, το πλέξιμο είναι μια εκτόνωση για μέσα στο σπίτι.
Ακόμα και αν δεν ξέρετε να πλέκετε, στο διαδίκτυο θα δείτε πολλά βίντεο με on line μαθήματα. Επίσης μπορείτε να πλέξετε χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά σας και όχι βέργες.

Προμηθευτείτε μαλακό μαλλί σε χρώμα της αρεσκείας σας και πλέξτε ένα όμορφο και ζεστό σκουφί για τα χειμώνα.Πιθανόν να δυσκολευτείτε στο πρώτο όμως είναι θέμα εξάσκησης και τεχνικής.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε με ποιο τρόπο θα πλέξετε ένα σκουφάκι με τα …δάχτυλά σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved