Απίθανα παιχνίδια και κατασκευές με μπαλόνια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά (vids)

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με μερικά μπαλόνια.

Απίθανα παιχνίδια και κατασκευές με μπαλόνια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά (vids)

Υπάρχει παιδί που να μην αγαπά τα μπαλόνια; Ακόμα και όταν στο σπίτι δείχνει να τα βαριέται, μόλις βρεθεί σε πάρτι ή με άλλα παιδιά, τα μπαλόνια γίνονται μήλον της έριδος.

Μην τυχόν έχει άλλο παιδάκι μεγαλύτερο μπαλόνι από το δικό του, ο κόσμος να χαλάσει θα πρέπει να βρεθεί άμεσα το ίδιο η παρόμοιο μπαλόνι.

Και επειδή τα μπαλόνια είναι φθηνά, μπορείτε να έχετε αρκετά στο σπίτι για τις ημέρες που έχει βαρεθεί όλα του τα παιχνίδια. Μπορείτε να τα ζωγραφίσετε, να τα φουσκώσετε, να παίξετε μπαλονομαχίες!

Επίσης, με απλά υλικά φτιάξτε εύκολες και πρακτικές κατασκευές που θα προκαλέσουν τον ενθουσιασμό των παιδιών. Τι μπορείτε να φτιάξετε; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:



Μην ξεχνάτε ότι το παιχνίδι με μπαλόνια βοηθάει το παιδί να βελτιώσει τις κινητικές του ικανότητες και παράλληλα να μάθει να ξεχωρίζει τα χρώματα.
Έτσι, εκτός από το κλασικό «μπαλονοπόλεμο», ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος είναι να φτιάξετε ρακέτες από χαρτί και να πετάτε το μπαλόνι ο ένας στον άλλον.

Προσοχή όμως. Δεν θα πρέπει να φουσκώνετε υπερβολικά τα μπαλόνια, αφπ’υ σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θόρυβος που κάνουν τα μπαλόνια ξεφεύγει πολύ από τα ασφαλή όρια και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ακοή ιδιαίτερα των μικρότερων σε ηλικία παιδιών.

Ο δυνατότερος θόρυβος καταγράφεται όταν τα μπαλόνια σκάσουν λόγω του υπερβολικού φουσκώματος με αέρα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι και ο θόρυβος που κάνουν τα μπαλόνια όταν σκάνε με τη βοήθεια καρφίτσας ή από τον σφιχτό εναγκαλισμό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορεί το παιχνίδι με μπαλόνια να είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό μαζί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved