Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά που μένουν σπίτι

Πώς μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι χωρίς να βαριούνται όλη την ώρα.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά που μένουν σπίτι

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα.

Πολλοί γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά σε camp ή κατασκηνώσεις λόγω κορονοϊού και αναζητούν άλλες λύσεις για να τα απασχολήσουν.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τα παιδιά μετά και τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους. Γι΄αυτό είναι σημαντικό, μέσα στην ημέρα να κάνουν κι άλλα πράγματα πέρα από το βλέπουν τηλεόραση και tablet ή να παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η Susie Allison, μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε να δημιουργήσει στο διαδίκτυο τον ιστόποπο busytoddler προτείνοντας στους γονείς ιδέες για να κρατούν απασχολημένα τα παιδιά με έξυπνα παιχνίδια και δραστηριότητες.

Κατάφερε μάλιστα να έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram λόγω των προτάσεών της. Στόχος της Allison είναι τα παιδιά να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι ακόμα κι αν μείνουν στο σπίτι.

Τι προτείνει λοιπόν:

Πείραμα με παγάκια χρωματιστά

Υλικά

½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
χρώματα τροφίμων (προαιρετικό)
παγοθήκες
λευκό ξύδι
μπουκάλια ψεκασμού, σύριγγα, εργαλεία κουζίνας κ.λπ.


https://www.instagram.com/p/CBOk3PzlviJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι να κάνετε

Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι νερό με 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και, αν θέλετε, προσθέστε χρώμα τροφίμων. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα σε παγοθήκες και αφήστε τις στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, γεμίστε σύριγγες, φλιτζάνια κουζίνας ή ψεκάστε μπουκάλια με λευκό ξύδι. Σε μια λεκάνη ή έξω στο μπαλκόνι αφήστε τα παιδιά να δουν τη χημική αντίδραση που προκαλείται όταν ψεκάζουν με ξύδι τα παγάκια.

Ράμπα μπάλας

Υλικά

Χαρτόνι
ταινία
κουτί πλαστικό
πολύχρωμα μικρά μπαλάκια


https://www.instagram.com/p/B--WUYCFc__/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς παίζετε

Αρχικά, χρησιμοποιήστε το χαρτόνι για να δημιουργήσετε μια ράμπα. Πιθανόν να μην είναι ενιαία και να έχει γωνίες ή σπασίματα. Τοποθετείστε ένα αντικείμενο στο τέλος της ράμπας το οποίο τα παιδιά θα πρέπει να πετύχουν με το μπαλάκι που θα πέφτει μέσα από το χαρτόνι. Μια άλλη εναλλακτική είναι να προσπαθούν να βάλουν τα μπαλάκια μέσα σ΄ένα πλαστικό κουτί.

Ζωγραφική στον κήπο

Αν δεν έχετε κήπο μπορεί η δραστηριότητα αυτή να γίνει και στο μπαλκόνι. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μεγάλα χαρτόνια που θα τα στερεώσετε στον τοίχο ή τα κάγκελα και πολλά χρώματα ( κηρομπογιές, μαρκαδόρους, νερομπογιές).


https://www.instagram.com/p/B_k_LBKFMAM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα παιδιά σχεδιάζουν με μεγάλα γράμματα το όνομά τους ( ή όποια άλλη λέξη θέλουν) και στη συνέχεια τη ζωγραφίζουν με χρώματα της επιλογής τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved