Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο τριήμερο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Μία ακόμη βδομάδα έφτασε στο τέλος της. Μπροστά μας δεν έχουμε απλά ένα Σαββατοκύριακο, αλλά ένα ηλιόλουστο τριήμερο.

Τη Δευτέρα τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και είναι ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Εάν δεν πάτε κάποια εκδρομή, παρακάτω μπορείτε να δείτε προτάσεις για υπέροχες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Φτιάχνουμε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά και τα οφέλη είναι πολλά. Φτιάχνοντας κατασκευές, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη, πειραματίζονται, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να εκφράζονται.

Εύκολη κατασκευή για να μάθει το παιδί σας την ώρα
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο ρολόι από χαρτί για να μάθετε πιο εύκολα στο παιδί σας να διαβάζει την ώρα. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε εδώ.

Κατασκευές για μαθητές που επέστρεψαν στο σχολείο
Μετά από δυόμιση μήνες στο σπίτι, την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές Δημοτικού και νηπιαγωγείου επέστρεψαν στις τάξεις τους. Δείτε εδώ όμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα και να κάνετε την επιστροφή τους ακόμα πιο ομαλή.

Όμορφα σπιτάκια από χαρτόνι
Μία πολύ εύκολη κατασκευή με την οποία τα παιδιά μπορούν να παίζουν για όλες. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Φτιάχνουμε και μαθαίνουμε τον βυθό της θάλασσας
Το καλοκαίρι είναι εδώ και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μία κατασκευή με τον βυθό της θάλασσας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Εντυπωσιακές μολυβοθήκες από χαρτί
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές και άκρως καλοκαιρινές μολυβοθήκες από χαρτί για να τις διακοσμήσετε στο γραφείο του παιδιού σας.

Βρείτε τις διαφορές

Ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι που τα παιδιά δε θα βαρεθούν ποτέ. Απαιτεί παρατηρητικότητα, συγκέντρωση και γρήγορα αντανακλαστικά. Δείτε πώς θα το παίξετε εδώ.

Δοκιμάζουμε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά, η οποία προσφέρει μάθηση και παράλληλα διασκέδαση. Το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορα πειράματα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες.

Εντυπωσιακό πείραμα με μαγειρική σόδα
Ένα πολύ εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα με μαγειρική σόδα. Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς θα το κάνετε εδώ.

Πείραμα που δείχνει στα παιδιά πώς προκύπτει το κάθε χρώμα
Ένα πείραμα που θα μάθει στα παιδιά τα χρώματα και πώς προκύπτει το κάθε ένα. Δείτε το εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved