«Μαμά, βαριέμαι» - Ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο σπίτι ή και εκτός; Προτάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

«Μαμά, βαριέμαι» - Ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα και στην προ κορονοϊού καθημερινότητά μας. Τα σχολεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά για τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου και ο ελεύθερος χρόνος τους είναι αρκετός.

Ακόμα και τις καθημερινές που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα, τα απογεύματά τους είναι ελεύθερα και έτσι καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εντός και εκτός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν σήμερα με τα παιδιά; Δείτε τις προτάσεις μας.

Μέσα στο σπίτι

Χειροτεχνίες από χαρτί
Οι χειροτεχνίες είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Εμπνευστείτε από τον ήλιο και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές χειροτεχνίες με τα παιδιά. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε ήλιους από χαρτί.



Φτιάξτε σπιτικό παγωτό
Τα παιδιά λατρεύουν το παγωτό. Ποιος δεν το λατρεύει άλλωστε; Φτιάξτε παρέα με τα μικρά σας νόστιμο παγωτό σοκολάτα, χωρίς παγωτομηχανή με τα χεράκια σας. Δείτε πώς παρακάτω.



Κάντε γυμναστική
Εάν έξω η θερμοκρασία σας φαίνεται αρκετά υψηλή μπορείτε να γυμναστείτε και εντός σπιτιού μαζί με τα παιδιά. Δοκιμάστε το απόγευμα τις παρακάτω ασκήσεις και τελειώστε τη μέρα σας με τον πιο αναζωογονητικό τρόπο.



Στο μπαλκόνι

Πειράματα με νερό
Την άνοιξη και το καλοκαίρι, το μπαλκόνι γίνεται ο αγαπημένος μας χώρος στο σπίτι. Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνουμε το νερό μέρος της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Δείτε παρακάτω εύκολα πειράματα με νερό που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας σπίτι. Είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν όλα τα παιδιά.





Ζωγραφίστε πέτρες
Εάν και εσείς μαζεύετε πέτρες στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ήρθε η ώρα να τους δώσετε χρώμα και χαρακτήρα. Εάν δεν έχετε πέτρες, μπορείτε να μαζέψετε στον επόμενό σας περίπατο.

Εκτός σπιτιού

Μαζέψτε λουλούδια
Την άνοιξη τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους. Τα πάρκα είναι και πάλι προσβάσιμα στο κοινό και είναι μία πολύ καλή εναλλακτική για τον απογευματινό σας περίπατο. Εφόσον επιτρέπεται, μπορείτε να μαζέψετε λουλούδια που δώσουν χρώμα και υπέροχες μυρωδιές στο σπίτι σας.

Ποδηλατάδα
Η ποδηλασία είναι μία πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Εάν, μένετε εντός Αττικής, δείτε εδώ τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να απολαύσετε μία απογευματινή βόλτα με το ποδήλατο με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved