Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι: Μαγειρικά παιχνίδια για παιδιά

Η μαγειρική είναι ένα υπέροχο μοντεσσοριανό μάθημα. Τι; Δεν το γνωρίζατε;

Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι: Μαγειρικά παιχνίδια για παιδιά

Η μαγειρική αν δεν το γνωρίζατε ή αν δεν το είχατε φανταστεί, βοηθά στην ανάπτυξη οργανωτικών δεξιοτήτων, καθώς τα πράγματα πρέπει να γίνουν με μια συγκεκριμένη σειρά για να έχει επιτυχία μια συνταγή. Η μέτρηση των συστατικών είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος εξάσκησης μαθηματικών και αναγνωστικών δεξιοτήτων. Δεν το φανταζόσασταν σωστά;

Ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν με πράγματα όπως τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την προσθήκη συστατικών στο μπολ, την ανάμειξη, τον καθαρισμό φρούτων και λαχανικών και στο τέλος τον καθαρισμό του πάγκου και του χώρου που μαγείρεψαν.

Αν λοιπόν τα παιδιά σας λατρεύουν να βρίσκονται στην κουζίνα βοηθώντας σας με τις συνταγές δεν έχετε παρά να το εκμεταλλευτείτε αυτό.


https://www.instagram.com/p/B_41VimpD2f/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ορίστε μερικές ιδέες για το τι μπορούν τα παιδιά να κάνουν στην κουζίνα

1. Να στύψουν χυμό πορτοκάλι

Χρησιμοποιήστε έναν μικρό πλαστικό αποχυμωτή και ζητήστε από τα παιδιά να στύψουν φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

2. Ψήστε μπισκότα βρώμης

Υπάρχουν στο διαδίκτυο άπειρες συνταγές με βρώμη που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο για να τις φτιάξει κανείς.

3. Σπιτικό granola

Το granola είναι υγιεινό και φτιάχνεται από καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα. Υπάρχουν τόσες εκδοχές που μπορείτε να φτιάξετε. Πείτε στα παιδιά σας να μετρήσουν τα υλικά, να τα βάλουν σε ένα μπολ και να τα ανακατέψουν.


https://www.instagram.com/p/B557nqsHCQO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4. Ομελέτα

Η ομελέτα είναι ένα φαγάκι που μπορούν πολύ εύκολα να φτιάξουν τα παιδιά και είναι μια αρκετά διασκεδαστική διαδικασία. Βάλτε τα αβγά σε ένα μπολ, δώστε τους έναν αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι και ζητήστε τους να τα χτυπήσουν καλά.

5. Φρουτοσαλάτα

Κάθε παιδί είναι διαφορετικά αλλά πολλά παιδιά είναι έτοιμα και μπορούν να κόψουν κάποια πράγματα στην κουζίνα, μετά τα 3-4 έτη τους. Προμηθευτείτε μαχαίρια ειδικά για παιδιά που δεν κόβουν, και μάθετε στα παιδιά σας να κόβουν φρούτα και να φτιάχνουν νόστιμες φρουτοσαλάτες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved